Публикуване на годишни финансови отчети в интернет.

Според закона за счетоводството, някои от юридическите лица осъществяващи дейност било то със стопанска или нестопанска цел на територия на България са задължени да публикуват своите годишни финансови отчети в интернет или по друг начин казано във специализирани електронни издания. Дружества задължени да подават в тези електронни издания са :

• Всички ДЗЗД ( Дружества по Закона за Задълженията и Договорите). – неперсонифицирани дружества.

• Дружества, които не са регистрирани или пререгистрирани в Търговския регистър и подлежат на независим финансов одит. • Юридически лица с нестопанска цел ( които не са търговци ) и не са били вписани в Централния регистър на юридическите лица в обществена полза към Mинистерството на правосъдието.

• Чужденстранни лица, които осъществяват своята стопанска дейност на територията на България чрез търговски представителства.

www.Godishni-Otcheti.com едно от тези специализирани електронни издания за публикуване на финансови отчети ви предоставя възможността да публикувате в съответствие с изискванията на чл. 40 ал.1 т. 3 и чл.40 ал.5, ал 6 от Закона за счетоводството.
Годишните отчети, публикувани в това издание са напълно свободно достъпни за минимум 3 години , както е по регламента на чл.40 ал.5 от Закона за счетоводството.

Описание на процеса по публикуване на финансови отчети:

1. Влезте във формата за публикуване – бутон ‘Публикувай’ на сайта 2. Попълнете необходимата информация – Данни на фирма / организация чийто отчет публикувате : Наименование ( име на фирмата ); Град ; Адрес на управление; ЕИК ; Регистрирана по ЗДДС – (отметка); Представлявана/МОЛ – Данни за отчета Година; Съставил; Заверил – Данни за контакт

E-mail; Телефон; Факс

2.5 Ако се налага да бъде издадена фактура за публикуването на фирма различна от тази, чийто отчет се публикува има форма за попълване на данни. 3. Добавете вашия отчет. Самото качване на отчета става, както чрез общ файл, така и с полета за добавяне на всяка една от съставните части на отчета по отделно. 4. Публикуване на отчета – Бутона ‘Изпрати’ изисква вие да сте съгласни с общите условия за използване на услугата за това е важно да сте се запознали с тях. – Вие сте добавили успешно първия си отчет. На страницата която е пред вас се изписва отчет за коя година и на коя фирма, ако желаете да продължите с публикуването на отчети използвайте линка – ‘продължете чрез формата за публикуване’ 5. Заплащане на услугата по публикуване. Можете да платите за услугата по следните начини: – Банков превод – Разплащателна система Борика – Транскард – Дебитни и кредитни карти -Visa -Maestro -Mastercard -Visa electron 6. За отстъпките прочетете на страницата на електронното издание.

7. След осъщественото плащане отчета ви ще бъде публикуван автоматично, а електронна фактура ще получите чрез системата за електронни фактури E-Docs.bg

HTML Версия: Линк на статията (URL):