Висококачествени слънчеви колектори от ЕМДЕ Солар

Голям интерес се отчита към слънчевите колектори и в България освен в големите страни. Тяхната основна дейност е целогодишно и ефикасно подсигуряване на гореща вода необходима за бита за всяко семейство. Компания ЕМДЕ Солар продава слънчеви колектори с доказано качество, те абсорбират 94% от слънчевите лъчи. Преработена топлина се прехвърля на топлопреносната течност, като загубите на енергия са минимални. Компанията продава на пазара двете най-предпочитаните соларни системи – с технология с термосифон и с„Heat Pipe” тръба.

Като преимущества за колекторите с „Heat Pipe“ тръба може да се отбележат следните:

– Ефективни са, дори и при облачно или мъгливо време, но през лятото слънцето е най-силно. – Водата циркулира с помощта на помпа, а това създава нужните предпоставки водосъдържателя да бъде инсталиран на по-високо ниво. – Не се повлияват при покачването на цените на електричество. – Изградени са по такъв начин, че не съхраняват сняг и прах. – Нужни са само от няколко минути, за да стартира произвеждането на топлина, когато са подложени на директно слънце. – Няма опасност за системите при падане на градушка, те ще останат невредими. При счупване на една от тръбите, това не е проблем и те ще продължат да работят.

– Малки са температурните загуби, защото среда е изолирана с помощта на вакуум.

Преимущества на колектори с термосифон са:

– Влияние върху тях не оказват повишенията на цените на тока. – Не са им необходими допълнителни тръби и помпи, както при системите с „Heat Pipe“ тръби. – Ефективни са през цялата година. – За около 3 часа изложени на слънце, тръбите достигат до 250 градуса, а водата е с температурата от 100 градуса – Погълнатите от колектора слънчеви лъчи са около 93-94%. – При счупване на една от тръбите, панелите не преустановяват своята добра работа, но не работещата тръба трябва да бъде запушена.

– И тук температурните загуби са минимални, благодарение на вакуумно изолираната среда.

HTML Версия: Линк на статията (URL):