7 съвета за по-евтини самолетни билети

С добро планиране и предвидливост можете да летите до вашата предпочитана дестинация без това да повлияе сериозно на вашите финанси. В следващите редове ще се опитаме да представим седем добри идеи, които ще ви помогнат да намерите по-успешно изгодни билети за самолети.

1. Обръщайте внимание, когато в медиите има информация определена самолетна компания, това означава, че най-вероятно в този период се провежда рекламна кампания и едно от нещата, част от кампанията им е да се продават временно евтини самолетни билети.

2. Проявете гъвкавост в планирането на пътуванията си. Вторник, сряда и събота обикновено са по-евтини дни за летене. Това важи и за полети в ранните и късните часове от денонощието. По време на билетите по правило са много по-скъпи. Това важи и за сезона на отпуските.

3. Попитайте пакетите на самолетните компании. Често ако наемете кола и купите хотелски престой чрез авиокомпанията, пакета ще ви излезе по-евтино. Не забравяйте да сравните техните цени и изчислете колко би ви излязло всичко, ако резервирате хотел сами.

4. Намерете сайтове за сравнение на цените на самолетните билети. Потърсете ги в Интернет с ключови думи „евтини самолетни билети“, „самолетни билети цени„, „самолетни билети промоции“ и подобни, за които може да ви хрумне.

5. Направете ранна резервация. Колкото по-рано резервирате  вашето пътуване, толкова по-изгоден ще е вашия билет. Това е по-трудно приложимо, отколкото изглежда и трябва да измислите план доста преди датата, на която ще летите, но парите, които ще спестите ако направите малко усилия си струват.

6. Питайте се дали авиолинията, с която ще летите има програма за лоялни пътници. Може да се предполага, че и друг път ще пътувате с тази компания, и ако спечелите повече точки може би ще летите по-евтино или ще придобиете някои бонуси. Не изпускайте тази възможност.

7. Всеизвестен факт, че едни от най-изгодните билети за самолети се предлагат от нискобюджетните превозвачи като: Wizz Air, EasyJet, GermanWIngs, Flyniki и други.

HTML Версия: Линк на статията (URL):