Осветление и осветителни тела в банята

Банята може да бъде истинско предизвикателство, когато се касае за подбор на осветителни тела и осветление. Това е така, тъй като осветлението в банята се използва за редица дейности от бръснене и миене на зъби до вземане на душ, което предполага едно достатъчно силно и балансирано осветление.

Ако имате обаче две бани и искате едната от тях да е специално заделена за душ и вана, то може би ще поискате осветлението в нея да е по-меко и по-отпускащо, отколкото в тази, която използвате за бръснене например. В този случай е добре да изберете осветителни тела и лампи, които да допринесат за този ефект, като естествено е нужно да съобразите тяхното разположение, цвят и мощност.

Имайте предвид, че използването на твърде мощни лампи може да доведе до твърде агресивно осветление в банята, като може дори да стане причина за появата на неприятни сенки на най-неудобните за вас места. Най-добре е да използвате повече от една лампа, като така ще сте сигурни, че дори сенчестите места, създадени от първото осветително тяло ще бъдат подходящо осветено от останалите.

За разлика от другите помещение в нашия дом, където сме поставили осветителни тела, то банята има и едно по-специфично изискване от гледна точка безопасност, а именно прекъсвача на поставените в банята лампи трябва да се намира извън нея, за да не стане жертва на влагата, която тя генерира и да застраши живота ви.

Осветлението е не просто нужно във всеки дом, то е удобен, красив, практичен и достъпен начин да украсите и декорирате своя дом по начин, по който вие желаете, давайки ви абсолютната свобода да събудите своята креативност и иновативно виждане за интериорния и екстериорния дизайн на вашия дом.

Добре подбраните осветителни тела и лампи могат да променят напълно усещането, когато сте вкъщи. Можете да се възползвате от широкото разнообразие на цветове, форми, размери и цени на осветителни тела в големите специализирани магазини за осветление и лампи и да придадете една неповторима атмосфера, на която да се насладите, както вие, така и вашето семейство.

Осветителни тела от верига магазини Орион бул. Цар Борис III 197, София телефон 02 8501030.

HTML Версия: Линк на статията (URL):