Пет причини да изберете VPS хостинг

Виртуалните частни сървъри (VPS) предлагат на потребителите много предимства в сравнение с други хостинг платформи, при стартирането и разработването на функционален уеб сайт. Ползите от несподелена хостинг среда предлагат на притежателите на уеб сайтове повишена сигурност, надеждни хостинг ресурси и повишена гъвкавост.

Сигурност

VPS е може би една от най-безопасните налични хостинг платформи. За разлика от другите уеб хостинг платформи като споделения хостинг, от потребителите не се изисква да споделят място на сървъра. Вместо това, потребителите споделят ресурси на един физически сървър т.е. измежду множество виртуални сървъри. Потребителите се радват на повишено ниво на сигурността, тъй като VPS хостинг средата е отделена от други потребители на същия сървър. Потребителите имат пълен достъп до техните файлове и инсталирани програми. Сигурността и неприкосновеността функционират така, че да осуетяват потенциални хакерски атаки и неоторизиран достъп до чувствителната информация. Много големи бизнес проекти предпочитат VPS пред другите хостинг платформи, дори само защото VPS хостингът предлага допълнителна сигурност при обработката и съхранението на важна информация.

Поносимостта на цените

В развитата пазарна икономика, хората занимаващи се с бизнес са принудени да затягат финансовия си колан при все случай, когато е възможно. Въпреки това VPS е ефективно решение за уеб хостинг и цената си струва. Въпреки често срещаното погрешно схващане, че VPS е скъпо уеб хостинг решение, е факт, че основен план на VPS с необходимите функции и инструменти, необходими за стартиране и управление на уеб сайт е сравнително достъпен за всеки бюджет. За разлика от други хостинг платформи, VPS не изисква потребителите да купуват или да поддържат необходимият хардуер за физическия сървър, което в крайна сметка спестява значително оперативните разходи.

Гъвкавост

За разлика от споделената хостинг среда, където потребителите са ограничени, когато се опитат да инсталират скриптови платформи, които не са поддържат от уеб хоста, VPS платформите дават пълен контрол в ръцете на потребителите чрез root достъп. Осигуряването на такъв контрол позволява на потребителите да инсталират и конфигурират желания софтуер; благоприятно хостинг решение особено за напреднали разработчици. В допълнение, VPS осигурява гъвкавост. Потребителите не трябва да се ограничават до основните програми, предвидени за споделен хостинг план. Вместо това, потребителите имат възможността да инсталират програми по техен избор, дотогава, докогато софтуерът е съвместим с операционната система на хоста. Освен това, VPS хостингът побира неограничен брой уеб приложения за напълно функционални уеб сайтове с подобрени възможности и услуги.

Множество ползи от VPS хостинга

В допълнение към хостинга на уеб сайтове, VPS хостингът е също така и чудесна възможност за задоволяване на нуждата от множество други хостинг потребности. VPS е идеално решение за съхранение на файлове за архивиране, както и хостинг сървъри за електронна поща и FTP сървъри. И двата вида, малки и големи компании се възползват от такъв вид хостинг, тъй като VPSпозволява на потребителите да управляват чрез отдалечен достъп до файловете, при това с повишено ниво на сигурност и надеждност.

Много предприемачи избират VPS за да намерят решение за потребностите си за хостинг, но също така и за риселър хостинг начинания. VPS хостинг плановете обикновено идват с достатъчно ресурси за поддръжката и управлението на множество уеб сайтове, като по този начин са изключително изгодна инвестиция за стартиращ бизнес.

Допълнителни хостинг ресурси

Един от най-големите недостатъци на другите уеб хостинг среди като споделения хостинг е ограниченият достъп до ценните хостинг ресурси като мястото за съхранение и трафикът. Въпреки, че споделеният хостинг често се рекламира с някои неограничени възможности, истината е, че с множество потребители, споделящи едни и същи ресурси на един сървър, след като веднъж сървърът се напълни, то потребителите ще се конкурират за необходимите им ресурси за да могат адекватно да поддържат сайтове си. Собствениците на уебсайтове, които избират VPS, също така, оценявам частната сървърна среда, в която не се налага да правят компромиси с качеството на услугите, предоставяни за управление на уеб сайт.

Заключение

Със сигурността и гъвкавостта, VPS хостингът на Jump.BG предлага на потребителите отличен вариант за цена, в сравнение с ползите от други хостинг платформи, VPS-ът е разумен избор за собственици на фирми и физически лица, заинтересовани в установяване на риселър хостинг компания.