Покер: Рекорден брой играчи в покер турнира от WSOP – 1500 доларов Omaha Hi-Lo

Ако нещо може да се каже след първите дни на започналите съвсем наскоро световни покер серии (WSOP), то това е, че „черният петък” в САЩ няма да се отрази толкова лошо колкото предвиждаха организаторите на покер събитието на годината.

Третия покер турнир, част от WSOP 2011, който се проведе „$1,5к Omaha Hi-Lo” се радваше на огромна популярност сред покер състезателите, като в него се включиха 925 покер ентусиаста, което автоматично направи това най-голямото покер събитие от подобен тип.

Най-близкия по размери покер турнир беше миналата година, когато при същия тип игра се включиха 818 покер играчи от цял свят. В тазгодишната покер надпревара наградният фонд за победителя набъбна до впечатляващите 1,2 милиона долара, като победителят ще си тръгне с цели 262 хил. долара.

Покер турнирите по Omaha Hi-Lo в диапазона от 1500 долара нараснаха значително през последните години, като все повече покер ентусиасти предпочитат този тип игра пред нейните алтернативи. Само за справка през 2007 година участниците в покер събитията от този тип на WSOP са били едва 690 което говори за растеж от порядъка на 25% само за 4 години.
Въпреки ниските суми за вход, сред участниците се открояват и имена на професионални покер величия, които явно разчитат на добър старт в WSOP 2011 с този турнир.

Сред професионалистите решили да се включат в турнира, вероятно примамени от големия награден фонд са Даниел Негреану, Бари Грийнстейн, Джефри Лизандро, Макс Пескатори, Джейсън Мерсие и т.н.
Фил Хелмут, който пропусна 25 хил. доларовия Heads-Up шампионат също ще направи своето включване в WSOP, именно в този турнир. Вероятно той е избрал да процедира по този начин заради появяването си на WSOP 2011 като независим играч, което явно е ограничило и неговия бюджет.

Въпреки, че засега световните покер серии са в разгара си, истинската кулминация ще дойде вероятно при стартирането на хиляда доларовия No-Limit Hold’em турнир, в който се очаква да се включат и доста непрофесионални онлайн покер ентусиасти, в опит да потърсят своя късмет и да премерят своите покер умения с хората, които живеят от този спорт.

HTML Версия: Линк на статията (URL):