Интериорни врати със стъкло

Стъклените интериорни врати се налагат все по-често в живота ни, давайки ни едно модернистично решение за декорацията на жилището. Те придават форма на дома ни с неповторим фон и поставят акцент на новия и разчупен вид.
Плюс това че са изключително добре изглеждащи, остъклените интериорни врати имат и редица други функции – те са практични, раздвижени и стават както за иноваторски помещения, така и за масовите сгради. Те обезопасяват сигурно влизане и излизане, продължителния живот на продукта и пълна непропускаемост, с помощта на уникална технология. Вратите са създадени от огнеупорно стъкло, дебело от 8 до 10 мм. Благодарение на това вратите са стабилни и обезопасени. Те могат да бъдат изработени по личен проект, според вашите стаи, но също така може да се спрете и на стандартните такива, които се предлагат на пазара. Остъклените вътрешни врати са няколко типа. Тук ще обърнем внимание част от тях, за да посочим качествата им.

На първо място ще обърнем внимание на класическите остъклени интериорни врати. Те са съставени от брава, панти и метална или дървена рамка. Можем да изберем разположението на пантите – отгоре, отдолу, отстрани, както и панти, чрез които вратата да се отваря от двете страни или с помощта на механизъм. Стъклената част може да бъде украсена с орнаменти по вкус на клиента, които още повече придават разнообразие на дома.

Все по-често, за публични помещения или кантори, купувачите се спират на плъзгащите се врати. Те пропускат светлина, решават проблема с малките помещения и предлагат добър контакт между съседните стаи. Изборът тук е дали да са монтирани на стените или на тавана и дали механизмът да е скрит или не. В тази категория спадат и вратите от вида „хармоника“. Те представляват остъклени крила, съединени заедно, които се движат по релса и са с водещ долен профил. Те са много раздвижени и се поставят в различни видове стаи. Употребяват се в огромни сгради и корпорации.

Ако никоя врата не отговаря на това, което търсите, може да се обърнете към специалист, който да изработи продукт по вашите вкусове. Тук може да изберете интериорни врати с орнаментирани стъкла или украси, направени от художници и стилисти. Може да изберете и въртящи се интериорни врати, подходящи за супермаркети, банкови и други социални сгради.

Независимо от това каква точно вътрешна врата ще изберете, ако сте се спрели на остъклена, първо проучете за годността на стъклото, както и как компанията гарантира за нея. Само така ще бъдете сигурни и необезпокояване при влизане и използване на вратата.

HTML Версия: Линк на статията (URL):