Разнообразни видове маратонки – за тичане, за всеки ден, за туризъм

Разнообразни видове маратонки – за тичане, за всеки ден, за туризъм.

Замисляли ли сте се защо на пазара има толкова разнообразни спортни обувки? Повечето хора обобщават всички тях в една дума – маратонки, но ако ще спортувате активно, по-добре е да знаете разлика между различните видове. Неправилният модел маратонки ще ви докара само болки в краката и неприятности, дори и може да ви откаже от спорта. Със сигурност трябва да се съобразявате с това какъв точно спорт ще практикувате.

Маратонки за бягане

Маратонките и спортните обувки за ходене, трябва много добре да прилягат на ходилата ви. Подметките им са направени от еластичен материал леко извит в предната и задната част на подметката. Тя трябва да са леки и максимално да прилягат на ходилото ви.

Маратонки за ходене

Обичате да се разхождате или да спортувате в фитнес зали или паркове? Тя трябва да са удобни и с меки подметки за максимално омекотяване на краката за да не предизвикват натъртвания и наранявания на ходилата.

Маратонки за баскетбол

Баскетболните модели маратонки се различават доста от останалите модели. Те са значително по-високи за максимална стабилност на глезените при подскачане и резки движения като спиране и тръгване.

Маратонки за тенис

Те трябва да прилепват добре на краката ви и най-вече сводът им да е подходящ за вашите крака. Трябва да мерите тенис маратонките вечер или сутрин когато краката ви са добре отпочинали и не са се подули от жегата или дългите разходки. Трябва да се съобразявате и с факта че за тенис играта се използват различни видове маратонки според настилката на тенис кортовете. Най-често тенис кортовете са от така наречената червена настилка. Има подметки за зала, който са направени от каучук и подметки за трева. Предлагат се и комбинирани подметки, но те не са за препоръчване.

Не прибързвайте със закопуването на маратонки. Инберете най-подходящия модел според спорта, който ще практикувате и най-удобните за краката си. Не се водете от рекламите и спортистите и моделите, който рекламират те не винаги са най-подходящите за вашия крак. Все пак спортувате за удоволствие не се мъчете с неподходящи и неудобни модели маратонки. Това само може да ви откаже от любимия ви спорт.

HTML Версия: Линк на статията (URL):