Почивка в китното селце Рибарица

В Северна България, на 12 км от Тетевен, на 75 км от Ловеч и на 130 км от столицата ни София се намира китното планинско курортно селище Рибарица! Повечето хора от големите градове искат да избягат от натоварения трафик, замърсения въздух, напрежението, работата и да си починат дори за няколко дни. Именно тези хора избират Рибарица за своята ваканция. Уникалната природа, чистият въздух и забележителностите им се отразяват много добре. Хотелите и вилите в Рибарица са в голямо изобилие. Всяка вила е със свой собствен стил – някои са старовремски, други модерни, а трети направени по джоба на всеки. Почти всички вили са за големи компании и са подходящи за празнуването на рожденни дни, именни дни, Коледа, Нова година и други празници. Единственото, което трябва да направите вие, е да изберете една от всички и да се настаните. За хотелите да не говорим. Те са от хубав по хубав. Има няколко хотела, които предлагат СПА процедури, други имат собствени закрити и открити басейни, трети предлагат прекрасно обзавеждане, четвърти са със неописуеми ресторанти и т.н. Също така, ако ви е писнало да се возите с колата или градския транспорт, може да се възползвате от услугите, които се предлагат – каране на колело и АТВ.

Посетите ли Рибарица, задължително трябва да се разходите до местността „Костина”. Там е наистина красиво. Има голяма кръчма, която предлага традиционни ястия и всичко, от което се нуждаете. Големите поляни са подходящи за пикник през лятото, а беседките са многобройни близо до реката. Всяка година там на 25 май се чества годишнина от смъртта на Бенковски, която се състои от жива картина. Ако в този момент сте там, задължително трябва да отидете.

Всеки мечтае за една приятна и евтина почивка. Точно в село Рибарица това може да се случи. Посетете я, няма да сбъркате! Доведете и своите приятели!

HTML Версия: Линк на статията (URL):