Левски, Литекс или ЦСКА – Кой ще е новия шампион?

Въпреки че, е вече лято и футболните страсти са поутихнали, част от водещите български клубове вече започнаха своята предсезонна подготовка с надеждата за повече успехи през предстоящата футболна кампания. Повечето футболни прогнози на специалисти и букмейкъри определят за фаворит за новия сезон настоящия шампион Литекс.

Ловчанлии засега запазват гръбнака на своя състав, като освободиха Деян Джерманович и Диуф, които не успяха да се наложат в отбора на Любослва Пенев, но слуховете за евентуалната продажба на звездата на отбора Дока, сериозно притесниха привържениците на клуба от Ловеч. Обявеният за „Футболист на футболистите“ бразилец е на път да поеме към турския Истанбул ББ и ако това се случи, то шансовете на Литекс за пробив в евротурнирите значително намаляват, още повече, че и на този етап не са привлекли равностоен негов заместник.
Друг от фаворитите за титлата през новия сезон, тима на Левски, започна своята предсезонна подготовка с цели пет нови попълнения. И петимата нови футболисти в отбора са българи, като се очаква и двама чуждестранни футболисти да подпишат в съвсем скоро време. Общо взето Тодор Батков и Георги Иванов-Гонзо успяха да оберат каймака на А група, но в същото време се и разделиха с най-голямата си звезда Гара Дембеле. Голмайсторът на „сините“ и на българското първенство бе продаден на немския Фрайбург за внушителната сума от 2,5 млн. евро и трудно ще бъде заместен на върха на „синята“ атака.

Трансферните слухове гласят, че и македонския национал Дарко Тасевски е гласен за продажба и това вече сериозно ще отслаби отбора на Левски в предни позиции. Другият титулярен футболист на отбора от „Герена“, който напусна бе левия бек Веселин Минев, но на негово място бе привлечен Орлин Староки от бургаския Черноморец, така че надали неговата липса ще се отрази сериозно на отбора. Определено ще няблюдаваме с доста голям интерес играта на „сините“ през новия сезон, които ще трябва да се борят за титлата в България без своя голмайстор и евентуално най-добрия си халф. Третия голям фаворит за шампионската титла е както винаги отбора на ЦСКА. „Червените“ до този момент направиха доста солидна селекция, след като привлякоха бразилската голова машина Жуниор Мораес и румънския национал Янис Зику. Почти сигурно с „армейците“ ще подпише и световния шампион с Бразилия Маркос, който на световното първенство в Япония и Южна Корея бе на вратата за шампионския тим на Бразилия. Въпреки грандиозната селекция на ЦСКА, повечето букмейкъри поставят „червените“ на трето място, като най-вероятен носител на шампионската титла.

За нас остава да видим чия селекция ще излезе по-добра и ще спомогне за доброто представяне на едни от най-титулуваните български отбори, както в европейските клубни турнири, така и на домашната сцена.

HTML Версия: Линк на статията (URL):