Почистване на пистолет за полиуретанова пяна

Независимо дали сте професионалист или любител, дали ви се налага често да използвате полиуретанова пяна или не, е важно да знаете как да поддържате пистолета, с който я нанасяте, в изправност. Така ще можете да го ползвате по-дълго време.

Най-важното нещо, което вероятно знаете е, че полиуретановата пяна се втвърдява при допир с въздуха. Затова е добре флакона да стои на самия пистолет.

Вземете си чистител (това обикновено е ацетон под формата на спрей). След като приключите работа, навийте винта и напръскайте дюзата с него няколко пъти. Така полиуретановата пяна няма да засъхне по нея. И не, не е добър вариант да оставяте флакона с чистителя на мястото на флакона с пяна. Ако смятате, че съдържанието на пяна, в този, с който сте работил до сега е почти изчерпано, просто го сменете и поставете нов. След това почистете целия пистолет отвън и го приберете.

Добре е, разбира се, периодично да го почиствате основно и отвътре. Това става със същия чистител. Обърнете особено внимание на сачмата, която всъщност е клапана, отпускащ полиуретановата пяна, както и на жилото. Бъдете търпеливи и се уверете, че наистина сте махнали всички наслоявания. В противен случай останките от втвърдена полиуретанова пяна ще се натрупат с времето и пистолетът ще стане негоден за употреба.

Понякога, колкото и добре да се грижите за инструментите си, се случва полиуретановата пяна да засъхне на пистолета. Тогава трябва да го разглобите целия и да отстраните пяната механично. След това да го почистите с чистителя и да проверите какъв е резултатът.

HTML Версия: Линк на статията (URL):