Матраци Цени

Изборът на български производител на матраци има едно неоспоримо предимство – по-ниската цена. Това обаче не е за сметка на качеството, защото Матраци Нани се произвеждат с материали на водещи производители в света от Германия, САЩ, Италия, Великобритания. Но ако цената на един матрак среден клас в света започва от около $800, то за същото качество цената е под 300 лв.

Инвестицията в качествен матрак е инвестиция в здравето и просперитета ви. В тези думи няма нищо пресилено, защото отдавна на медицината е известна лечебната и възстановителна функция на дълбокия сън. Отпочиналото тяло, релаксиралия гръбначен стълб и добре снабдените с кислород тъкани и особено – мозъка – се отблагодаряват на следващия ден с работоспособност и добра кондиция при всякакъв тип дейност и натоварване.

Цената на матраците Нани варират в зависимост от тяхната структура, т.е. вложените материали, екстрите (напр. термореагираща пяна) и размерите. Различията в структурата на матраците е означена чрез имената на сериите. Например, единичен матрак от серията Биская, който е с традиционна вътрешна част с пружини, но съдържа нови материали като антиалергична силиконова вата, KOVAFOAM пенополиуретан с висока плътност и иглонабит филц, покрит с латекс, струва само 99 лв. Същият размер матраци Аруба мемори – едно уникално съчетание от най-модерните технологии и материали, в т.ч. и термореактивна пяна, която се напасва според формите на тялото – струва 249 лв. Най-често продаваният матрак в САЩ и Европа, който е в категорията “висококачествени”, е моделът Модерато Хард, чиято цена за единичен размер е 293 лв.

Традиционни за нашия пазар са матраците с твърда основа, тип ”еднолицеви”, които позволяват монтирането направо върху рамката на леглото, без необходимост от подматрачна рамка. Моделът Каспия Нормал струва 113 лв. за размер 72/190 см, като конструкцията на матрака включва метална рамка, двойни пружини и възможности за интегриране с повдигащ механизъм на леглото. В сравнение с него, най-скъпият модел от серията – Каспия Лукс – съдържа шалте от KOVAFOAM пенополиуретан, което е неподвижно закрепено за основния матрак и многослоен капитониран калъф, който осигурява топлинния комфорт както в студени, така и в горещи дни. Цената за същия размер 72/190 см е 176 лв.

Еко серията матраци е с цени, които са над средните за българския пазар, но те съдържат хай-тек материали и технологии. Основното им предимство е, че те не позволяват развитието на акари, плесени, гъбички и прочие микроорганизми, които са едни от основните виновници за развитието на алергии и астма. Както структурата вътре, така и покритията отвън и дамаските позволяват движение на въздуха и активно вентилиране на матраците. Някои от видовете са със свалящи се калъфи, което позволява регулярното им пране в пералнята. Серията Лаго е най-висококачествената от еко матраците, с цена за размер 72/190 472 лв. Както при всички матраци цената расте с увеличаване на размера: например за легло персон и половина (114/190 см) цената е 746 лв, а за спалня (164/200 см) – 1130 лв.

HTML Версия: Линк на статията (URL):