Митове за онлайн пазаруването

Как да се доверим на търговеца в интернет? Защо пазаруването онлайн вече не е опасно? Какво трябва да знаем?

Тези и други въпроси си задава всеки един, изправен пред избора дали да поръча в интернет или не.

Мит № 1: В интернет има много измамници, чиято главна цел е да ни дръпнат парите от картата и след това да се покрият.

Не е вярно. Преди да започне онлайн магазина да оперира с банкови карти, той е строго проверен от издаделя на системата за разплащания. Всеки магазин се наблюдава от системата непрекъснато и при наличие на най-малки съмнения разплащанията биват преустановени. Нещо повече – Вие като собственик на разплащателно средство имате право да откажете всяка една трнзакция, ако не получите продукта за който сте заплатили.

Мит № 2: Продават се предимно ментета.

И да и не. Да не забравяме, че за всеки влак си има пътници. Някои хора предпочитат евтини стоки. Ментетата се разпознават дори и в интернет. Като започнем от самата снимка, минем през качеството на сайта и накрая видим цената, можем много лесно да преценим дали това е менте и не.

Да не забравяме, че винаги можем да върнем продукта, ако не ни удовлетворява, което е почти невъзможно в кварталния магазин.

Мит № 3: Има драстично разминаване между картинката в онлайн магазина и истинския продукт.

Възможно е това все пак да се случва, но това са редки случаи и такива онлайн магазини не живеят дълго. Да не забравяме, че в интернет новините бързо се разчуват, а като прибавим и факта, че един онлайн магазин започва да излиза на позиции в търсачките след около 6 -12 месеца, то статистически е почти невъзможно да се „ужилят” много хора.

Мит № 4: Излиза по-скъпо

Не е вярно. Дори обратното – можете да намерите стоки на много по-изгодна цена. Давам за пример матраци. Ако поръчате онлайн, матрака ще дойде директно до вратата Ви и ще спестите разходи за транспорт от магазина до в къщи.

Ето какво друго открихме за онлайн пазаруването:

  • Винаги може много бързо да намерим информация за определен продукт от други онлайн магазини и така ще придобием представа за ценовия диапазон, както и за най-добрата цена, на която можем да купим продукта. Спално бельо например можете да изберете с два-три клика.
  • Ако нещо не ни е ясно, на един клик разстояние са търсачките, които ще ни дадат много богата информация.

Така че смело пазарувайте в Интернет – освен че имате права, вие имате и многократно по-голям избор. Да не забравяме и цената.

HTML Версия: Линк на статията (URL):