Интериорни врати – кой тип да избера?

Ако търсите интериорни врати за вашия дом, сигурно сте забелязали, че има огромно разнообразие от различни варианти. При избора си трябва да имате предвид дали вратите ще паснат на интериора на вашия дом. Хубавите интериорни врати се свеждат до четири прости вида – обикновени, закачени с панти, плъзгащи и сгъваеми. Редно е да се отбележи, че има различни вариации между видовете интериорни врати. Тук ще разгледаме някой от основните видове.

Интериорни врати

Интериорни врати с панти

Този вид интериорни врати е широко разпространен и е познат на всички ни. Повечето интериорни врати спадат към тази категория. Те могат да бъдат изработени от различни материали: дърво, стъкло, ПВЦ. Също така този тип интериорни врати са едни от най-лесните за монтиране. Но имат един много сериозен недостатък. Те се отварят само навън. В определени случай това може да ви „коства“ доста място.

Към тази категория спадат и френските интериорни врати, които също така ги наричат вътрешни двойни интериорни врати.

Сгъваеми интериорни врати

Този тип интериорни врати намират широко приложение на места, където пространството е ограничено. При поставянето на такава врата трябва да съобразите мястото, което остава след като интериорната врата е „сгъната“.

Интериорни врати тип хармоника

Този тип интериорни врати също е широко разпространен. Те също така се наричат и интериорни врати тип акордеон. Характерното за този тип е че вратата е разделена на отделни панелни части, които се събират една в друга. Най-често се използват за разделянето на стаи или ако имате по-широк коридор.

Вътрешно сгъваеми интериорни врати

Това е тип интериорни врати, които се използва най-вече при гардероби, килери, душ кабини, в някой случай и за разделяне на помещения. Обикновено се инсталират по двойки за да могат да закриват определена площ.

Плъзгащи се интериорни врати

Независимо, че много видове сгъваеми интериорни врати могат да се класифицират като плъзгащи се интериорни врати, то съвсем не е така. Има огромна разлика между тези два вида интериорни врати.

Интериорните врати в Doordecor са с марка Sapeli и Jap, на които фирмата е представител за България. Фирмата извършва професионален монтаж. Адресите на техните магазини са:

1756 София, жк. Дървеница, ул. „Канарче“ 6Б, магазин 2, тел: 02 477 80 90​;
1303 София, ул. „Опълченска“ 76, тел: 02 936 8000;
1111 София, ул. „Хемус“ 74, магазин 7, тел: 02 971 7078

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *