Проблем с моята уеб камера Philips SPC220NC/27


На 7 юни късно вечерта реших да се занимавам с моята позанимарена уеб камера Philips модел SPC220NC/27. Всичко започна, след като ми я бяха подарили. Веднага я инсталирах успешно на компютъра ми, който по това време беше с Windows XP. Работеше без забележка и си я използвах редовно, но след известно време спрях, а след това и преминах на Windows Vista.

Тогава най-вече заради мързел, не и обърнах достатъчно внимание и не работеше. Един ден обаче ми се наложи да я използвам и изненадата беше, че не работи. Оказа се, че има някакъв проблем и използвах опцията в Windows Vista – Problem report and solutions. Изпратих необходимата информация до Microsoft и след по-малко от седмица получих „решение на проблема“.

Microsoft ми съобщиха, че няма налични драйвери за моята уеб камера за Windows Vista. Бях едновременно доволен и ядосан. Доволен бях, че най-после Microsoft са забелязали и мен от малката държавица България и са решили да ми отговорят и ядосан, защото камерата ми не беше стара и това беше недопустимо. И всичко приключи тук.

На по-горе споменатата дата 7 юни (неделя) късно вечер, реших да се свържа с Philips и да ги попитам дали възнамеряват да пуснат софтуер и за Windows Vista. На 8 юни (понеделник) в 11:29 (българско време) получих отговор от САЩ, че има наличен софтуер за Vista, дори получих линкове от къде да си ги изтегля.

Относно грешната информация на Microsoft, те обясниха с неактуалната им база данни. Веднага си заех да инсталирам драйверите и всичко необходимо, за да вкарам в действие камерата. Така и стана, след по-малко от 5 минути вече камерата беше инсталирана и тествана успешно под Windows Vista.

Камерата в момента използвам за излъчване на живо от София. Може да я видите в действие от тази връзка: Уеб камера от София. Качеството на картината не е нещо особено, но за толкова стара уеб камера…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *