Банско ски

Много са местата в Европа, и още повече в света, в които човек си струва да прекара една незабравима ски ваканция. Но ако искате да съчетае красотата на белите писти с уникалния чар на тесните калдъръмени улици, вкусната местна храна и сгряващите питиета в механите – Банско е точното място. При това накъдето и да завъртите глава, ще виждате приказната хубост на Пирин!

Карането на ски в Банско е нещо специално и не само защото курортът стана толкова популярен, а инфраструктурата му – замайващо подобрена в последните години. Това е отлично място да започнете занимания със ски спорт, да заведете малките си деца или да отидете с компания за края на седмицата. Всички хотели в Банско са нови, а организацията по придвижването до ски лифта е такава, че ще се почувствате максимално комфортно. На всичкото отгоре сезонът продължава почти до май. Но има и още. Банско крие приятни изненади и за хората, които вече са увлечени по ски спорта и дори за много напредналите. Сноубордистите също ще харесат мястото, защото и за тях белите писти притежават достатъчна тръпка.

Банско притежава изключително дълга писта за каране от 16 км, която преодолява почти цялата денивелация от 1500 м и слиза до града. Тя е осветена и позволява да усетите тръпката и от нощното каране. Общата дължина на пистите на курорта е 78 км и в тях все ще се намери място и за вас. Една трета от пистите са предназначени за начинаещите скиори, една трета – за майсторите в ските и сноуборда, а останалите – с променливи нива на трудност – са подходящи за напреднали. Липсата на достатъчно валежи не е проблем, тъй като 170 оръдия за изкуствен сняг осигуряват качествена покривка на трасето от връх Тодорка до града. Оценка за качеството на курорта е домакинството от сезон 2008-2009 на състезания от Световната купа по алпийски дисциплини за жени.

Ако планирате ски ваканцията си в Банско, добре е да изберете времето между декември и края на април. Някои могат да предпочетат съчетаването на коледните и новогодишните празници с белите спортове, но имайте предвид, че празничния период привлича доста туристи и е добре да направите резервацията си навреме – дори още през октомври. Още повече, че много хотели предлагат специални отстъпки за ранно резервиране. Една чудесна алтернатива на хотелите са апартаментните комплекси, в които можете да се настаните на приемливи цени и да спестите доста от разходите за храна навън. Апартаментите са удобно решение и за хора с малки деца или групи от няколко приятели. Когато резервирате хотел пък, уверете се че закуската е включена в цената, защото това също ще намали разходите ви за зимната ви ваканция.

HTML Version:

Text Version:

Банско ски

Article Url: