Унищожаване на хлебарки – Често задавани въпроси

infestationofcockroachesindoorsphotoatnightinsectsonthe

Опасни ли за хлебарките за здравето?

Не особено популярен е фактът, че хлебарките пренасят около 40 вида заболявания. Ходейки навсякъде по канализации, тръби, мазета и други нечисти места, те носят по себе си различни видове стомашно-чревни инфекции като хепатит А, салмонелоза, дизинтерия и други.

Вредни ли са препаратите против хлебарки?

Има както карцерогенни препарати за обработка срещу вредители, така и безвредни субстанции, които не представляват заплаха за човешкия организъм. Нашата фирма работи само с безвредни препарати, защото поставяме безопасността на клиентите си на първо място!

Ще има ли ефект ако само един апартамент от цял блок поръча пръскане против хлебарки?

Да. В този случаи ние извършваме освен стандартната обработка против хлебарки и така наречената обработка с репелентни препарати – това са субстанции, които отблъскват хлебарките от вашия дом и така дори и да има вредители в апартаментите около вас, те няма да достигнат до помещенията ви. Винаги обаче препоръчваме цялостна обработка на сградата, за да се избегне просто преселение от хлебарките от един апартамент в друг. Цялостната обработка не само по-ефикасно унищожава хлебарки, но излиза и по-евтино за клиентите.

Трябва ли да се подготви помещението преди да дойде фирмата за унищожаване на хлебарки?

Да. Желателно е да премахнете всякакви неща от подовете и да отместите леко мебелите, които са долепени до стената, за да бъде пръскането по-резултатно. Също така ако в помещенията има има деца или бременни жени е препоръчително те да не влизат в обработените места два часа след като е било пръскано против хлебарки. След като си тръгнем, нанесените препарати не трябва да се отмиват и се препоръчва проветряването за около 20 минути.

Какво е ДДД?

ДДД е съкращение от дезинфекция, деинсекция и дератизация. Става дума за комплекс от действия, целящи премахване на вредители (деинсекция, дератизация) и патогенни организми (дезинфекция). При деинсекцията се прилагат най-често инсектиците – активни вещества, с помощта на които се унищожават вредните насекоми. Дератизацията се отнася до контрола на гризачите и тяхното унищожаване.

Може ли да се избегне появата на хлебарки?

В основата на предпазването от поява на хлебарки стои добрата хигиена на дома. Не оставяйте храна на открити места. В градски условия, където наличието на парно и канализация способстват появата на хлебарките, превенцията е също толкова важна колкото и навременната реакция. Веднага щом видите дори само една единствена хлебарка, трябва да реагирате и да обработите помещението с необходимите препарати. Когато видите, че това не помага, обърнете се към специалист в унищожаването на хлебарки.

Внимание! Към борбата хлебарките трябва да се подхожда отговорно и професионално. Обадете ни се навреме и започнете борбата против хлебарки сега! Ние сме Инсекта Миланови, лицензирана ДДД фирма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *