Кранът на чешмата капе постоянно

Един изключително често срещан проблем и почти всяко българско семейство се е сблъсквало с него е неконтролираният теч на вода от кранчето на чешмата дори когато сте го затегнали добре. Понякога проблемът придобива грозни размери и се стига до обаждане на водопроводчик, който да се справи със ситуацията.

Основната причина да се стига до това досадно явление е изхабено уплътнение, което трябва да бъде заменено или поправено, за да прекратите теча и да се отървете от досадния проблем дори без намесата на водопроводчик.

Повредата можете да отстраните като проверите за чуждо тяло, което може да е попаднало между уплътнението и отвора на крана.

Проблеми изискващи намесата на водопроводчик се наблюдават и при перманентно силно затягане на кранчетата, което постепенно нарушава целостта на уплътненията по тази част от системата и може да доведе до сериозни грижи за вас и вашето семейство.

Ако не искате да рискувате, като се опитвате сами да поправите повредените уплътнения, то е добре да се обадите на квалифициран водопроводчик, за да не се наводните внезапно някой ден и да съжалявате, че не сте взели превантивни мерки за избягване на подобен неприятен сценарий.

Помнете: Не рискувайте да подменяте сами части от водопроводната система на вашата къща, вила или апартамент, ако не сте запознат с нейното функциониране, защото така рискувате да се наводните и да си навлечете далеч по-големи неприятности.

HTML Version:

Text Version:

Кранът на чешмата капе постоянно

Article Url: