Белгия

Белгия – „сърцето на Европа”

Кралство Белгия разполага с площ от 30,53 хиляди кв. Км. Граничи с Холандия, Германия, Люксембург, Франция и има брегова линия със Северно море. Населението на Белгия е повече от 10 милиона души, интересното е че столицата Брюксел попада в двуезичен регион. Който факт е пораждал доста политически конфликти и спорове в историята. Често Белгия е наричана „сърцето на Европа”. Причината е не само географското и разположение, а и множеството европейски и международни институции намерили седалище в Брюксел. Поради преходното положение на Белгия транспортната мрежа е изградена изключително добре. Железопътната мрежа е една от най-плътните в света, а уличната обхваща около 120 000 км асфалтирани улици. Най-големите международни летища са Брюксел Интернационал и Остенде. Най-голямото пристанище е Антверпен.

Белгия е богата на забележителности. Катедралата Либфрау, улица Гранд палас, парк Koninklijke Serres van Laeken, моста Свети Михаил, зоопарк-аквариума Dierenpark Planckendael, църквата O-L Vrouweker. Това са най-значимите места, които си заслужава да посетите. В Белгия са много хората, които говорят английски и лесно могат да ви опътят до мястото, което търсите.

Пътуване до Белгия

Кой авиокомпании предлагат евтини самолети билети до Брюксел.

От летище София до Брюксел две авиокомпании предлагат директни и евтини полети до Брюксел: Това са нискотарифната авиокомпания wizz air и авиокомпания България еър.

HTML Версия: Линк на статията (URL):