Пътувания в чужбина

Възможността да посетите някоя известна туристическа дестинация вероятно неведнъж ви е минавала през ум. Но както често се случва цените на билетите или на хотелите са препъни камъка, който обърква плановете ви. Сега този проблем има лесно разрешение в лицето на нискотарифните авиокомпании, които ще предложат атрактивни самолетни билети оферти за превоз, а също така и да се погрижат за престоя ви в съответния град. Но дали това не е поредната измама или истинска възможност за евтина почивка.

Изборът на самолетна компания понякога е доста труден, особено, ако предложенията които са ви представени са от неизвестен или слабо популярен авиопревозвач. По тази причина за сега като по-предпочитани авиокомпании си остават традиционните. Но каква е ползата на нискобюджетните авиокомпании да предлагат евтини цени на самолетни билети?

На първо място е разбира се съотношението полети- пътници. Low cost компаниите имат възможност да осъществяват почти ежедневни полети до всички точки на Европа и света, превозвайки голям брой пътници, като по този начин успешно покриват разходите си. Друго, характерно за тях, е липсата на безплатна храна или осигуряване на развлечения на борда. Подобни „екстри”се заплащат допълнително, което намаля разходите по време на пътуване. Възможността за кацане през нощта или в по ненатоварени участъци на летищата, както и ограниченията за превозването на багаж също оказват влияние. Друго, което прави цените на билетите им по- евтини е тяхната необвързнатост с хотели и други превозвачи. Ако обичате спонтанните пътувания нискотарифните авиокомпании със сигурност ще ви харесат. Не сте длъжни да отсядате в скъп хотели, който задължително е включен в резервацията, можете да изберете кога да се приберете – дори да е същия ден и със сигурност няма да ви се налага да чакате по опашки за да си закупите билет – по електронен път ще ви бъде изпратен код за съответния полет и от вас ще се очаква да се явите само час преди полета, за да преминете пътническите проверки и да получите указания при настаняване.

Липсата на безплатни менюта, ограничаване на времето за престой, както и намалянето на много от товарните и летищни такси, намаляват цената на билетите, особено за чести полети на къси разстояния. С всичко това предвид не е трудно да направим избора с каква компания искаме да летим.

HTML Версия: Линк на статията (URL):