Електронни фактури – ползи и недостатъци

През последните няколко години наблюдаваме подобряване на технологиите и много неща, които досега се извършваха ръчно, вече са заменени от компютърен софтуер. Примерите за това са меко казано необхватни. Днес ще наблегна на дейност, при което едва наскоро компютрите започнаха да се ползват – електронно фактуриране. То замени хартиените фактури, като премахва нуждата да се изразходва такова голямо количество хартия, както и изчезна нуждата от отделно помещение за архив. Всичко се прави онлайн в специализирани сайтове предлагащи тази услуга, където имате възможността да достигнете с няколко клика до информацията, която Ви е нужна. Да издадете електронна фактура, да я изтеглите в PDF формат, да я изпратите по e-mail и какво ли още не.

Ползите от електронното фактуриране са изключително много. С него ще ограничите техническите проблеми до допустимия минимум, а освен това със сигурност ще спестите много пари. Също така ще стигнете до желаната информация безпроблемно и бързо, а не да я издирвате измежду стотици ненужни фактури, което от своя страна ви спестява време, а казват, че времето било пари. Допълнителна полза е липсата на куриери, които да ви разнасят фактурите ( тук се включва и собствения персонал ). Да не забравяме и факта, че използвайки електронни фактури, процеса по фактуриране се ускорява значително и по този начин ще запазите времето на работниците, които да ги използват за други, по-важни проекти. Не на последно място са спасените дръвчета от изсичане и превръщане в хартия. Като този ефект при отделните фирми, не е кой знае какво, но когато се погледне мащабно се образуват цели гори, които биват изсичани всяка година.

Единственият недостатък на е-фактуриране е това, че много фирми не го употребяват и продължават да изпращат фактурите по обикновения начин, което може да Ви създаде пречки, защото ще нужно да въведете тези фактури в сайта ръчно или да продължите с поддържането на хартиен архив. Не забравяйте, че има значителни шансове другите фирми да използват различни програми за онлайн фактурирането, която да не съвпада с Вашата и да се налага да правите няколко акаунта в различни сайтове, което от своя страна води до разпокъсване на информацията и се губи част от ефективността. Затова е препоръчително да използвате такъв софтуер, който да е съвместим с колкото се може повече програми. Именно затова Ви съветвам да изберете системата за електронни фактури Fakturi.com

HTML Версия: Линк на статията (URL):