За да отслабнеш, яж от сини чинии

Много ти се иска да отслабнеш, обаче да намериш време за фитнес или за онези упражнения за крака е мисията невъзможна… Има един много прост изход от ситуацията – излишните калории могат да се изгорят с помощта на баналната домакинска работа.

За мерна единица ще вземем 100 калории. И така, можеш да изгориш 100 калории от кроасанчето с шоколад към кафето за закуска, ако например в течение на 18,5 минути миеш пода или 26 минути чистиш апартамента с прахосмукачка.

Даже ревизията на планините от дрехи, бельо, чорапи и т.н в продължение на 43,5 минути ще те избави от стоте калории. А да не забравим и двойната полза от това мероприятие – освобождаване на нови пространства за последващото пазаруване, от който най-вероятно ще имаш нужда.

За най-дейните, мога да предложа разместване на мебелите: само срещу 17 минути местене на диван – и стоте калории сякаш са изтрити!

Добре де, а как да се удържиш и да не ги набереш отново тези именно излишни калории? Ето няколко съвета, за да не се налага да пазиш диети:

– Старай се да се храниш с едно и също: еднообразието достатъчно бързо омръзва и апетитът се изпарява от само себе си.

– Никога не чети, докато се храниш. Забраната важи и за гледането на телевизия: разсейвайки се, ти преставаш да контролираш количеството на поглъщаната храна.

– Яж от чинии със студени нюанси – сини, зелени, виолетови. Тези цветове работят в посока на разпускане на нервната система и притъпяват апетита. Черният, сивият и всички неестествени цветове също способстват за намаляването на апетита.

HTML Версия: Линк на статията (URL):