Каквa информация трбява да предоставите на своя куриер, за да разчитате на точна и навременна доставка?

При използването на куриер за изпращането на пратка от съществено значение за навременно пристигане на доставката са няколко фундаментални елемента. Най-важната част от информацията, която трябва да предоставите при изпращането на пратка по куриер е правилният и точен адрес на крайната й дестинация. Адреса трябва да е пълен, точен и актуален, за да дадете възможност на куриерската фирма да свърши качествено своята работа.

При попълването на адресни данни за доставката е нужно да дадете следната информация на компанията, извършваща куриерски услуги:

• Точен адрес на изпращача – това включва и държава, когато става въпрос за международни куриерски услуги. Основната информация трябва да съдържа: град, пощенски код, име на физическо или юридическо лице, улица/жилищен комплекс, номер/блок, етаж, апартамент. Допълнително трябва да се посочи и лице за контакт, както и телефон, на който то може да бъде открито за справка и информация.

• Точен адрес на получателя на пратката – това включва и държава, когато става въпрос за международни куриерски услуги. Основната информация трябва да съдържа: град, пощенски код, име на физическо или юридическо лице, улица/жилищен комплекс, номер/блок, етаж, апартамент. Допълнително трябва да се посочи и лице за контакт, както и телефон, на който то може да бъде открито за справка и информация.

• Пощенски код – този код спомага за правилното разпределение на пратките при извършването на международни куриерски услуги. Така може да се изчисли и допълнителната такса за доставка до по-специфични зони, тъй като в някои държави съществува такова разделение.

Предоставянето от страна на лицето, инициирало куриерски услуги на телефон на получателя е най-често задължително, защото така се гарантира сигурното получаване на пратката. Това спомага и за координацията между фирмата за куриерски услуги и получателя при евентуално възникнали проблеми по доставката на пратката.

Ако не сте посочили контактно лице и телефон на страната получател при извършването на международни куриерски услуги, рискувате пратката да бъде върната при вас, като ще се наложи да заплатите таксата по нейното връщане.
Най-често подобен тип проблеми възникват при изпращането на документи до големи фирми или кандидатстване за прием в университети в чужбина. Консултирайте се с вашите куриери, за да получите адекватна помощ и реакция от тяхна страна.

Ако все още не сте избрали куриер, с който да работите, то Ин Тайм ООД е един чудесен избор с гарантирано качество и традиции, както във вътрешните, така и в международните куриерски услуги.

HTML Версия: Линк на статията (URL):