Кашони за преместване

Привет! Хамалин съм и си харесвам попрището. Истината е, че и работата ме обича!

През работата си придобих голям стаж и сега когато сферата за дейността по местене на вещи много се по изхаби взех решение да изпиша няколко реда за нещо различно – тънкостите по опаковане на лични предмети в кашони.

Кашоните за местене на индивидуални вещи обикновено са два стандарта – трипластови и петпластови. Трипластовите са изгодни като цена и не до там устойчиви, докато петпластовите са необикновено стабилни и са годни за пренасяне на масивни и нежни вещи.

Кашоните може да са с дръжки и с дупки за ръце, а биха могли и бъдат най-обикновени. Могат да се затворят с тиксо, а биха могли и да се сглобяват безшевно.

Опаковането на индивидуални вещи и посуда в кашони е досадна дейност, но в случай че е наложително да я извършите без чужда помощ е нужно да се спазват малко прости принципи.

Бумаги, книги, папки и други тежички обекти се поставят в по-малки кашони. Не спазвайки този стандарт се усложнява и без това нелеката дейност по преместване на предмети и особено от това ако кашонът е обемист, закономерно е да е по-нестабилен и неефикасен.

Посуда, стъкло и разнообразни по-дребни предмети се нареждат в средни по размери кашони, по същия начин според възможностите е възможно да са три и пет пластови. За максимално сгъстяване се добавя бабъл фолио, вестници, стиропор, амбалажна хартия и други.

Одеяла, обемисти дрехи, пердета и леки материи се слагат в най-огромните по размер кашони. Смисълът е да не са твърде възтежки и да не възпрепятства работата.

Дано анонсът да ви е помогнал!

HTML Версия: Линк на статията (URL):