Планирайте своевременно ремонта на вашият покрив

Планирайте своевременно ремонта на вашия покрив.

Рано или късно се стига до външен ремонт на вашия дом, независимо къде живеете в самостоятелна къща или в жилищен блок. В един момент се налага на сградата в която живеете, да се направи топлоизолация. Да се херметизират външните фуги, да се ремонтира покрива и улуците. С две думи много трябва да се прави и периодично, за да функционира един дом естествено. Знаем че, разхерметизираните фуги на фасадните стени, а също разхерметизиран и прогнил покрив, са причини за появяване на допълнителни проблеми във вашето жилище, а именно: влага, конденз и съответно плесени и гъби. Те предразполагат към чести неефективни ремонти на жилището, тъй като борбата с конденза и плесените е почти невъзможна. Всички знаем, че в един момент трябва да се подмени хидроизолацията на един покрив при това своевременно, преди последствията да са стигнали до вашето жилище. При разхерметизиран покрив, фуги и топлинни мостове, водата и въздухът лесно проникват и разрушават структурата на строителните материали от които е построен вашият дом.
Планирайте своевременно ремонта на вашият покрив.

Важно е да отбележим, че ако сте замислили да правите генерален ремонт на вашето жилище, то непременно трябва да се уверите, че покривът и фасадните стени са подсигурени и здрави, в противен случай ремонтът на вашето жилище ще бъде безполезен и ще донесе много излишни разходи. В крайна сметка с течащ покрив над главата не се живее пълноценно.

При ремонта на покривите се използват най-новите технологии!

Новите ремонтни технологии на фасади и покриви имат свойствата да подсилват неколкократно топло и шумоизолациите дори на старите къщи, блокове и кооперации. Главната функция на покривите е да защитават сградите от външни атмосферни влияния и преди всичко от проникването на вода. Съществуват най-разнообразни видове материали, които се използват в разрешаването на тази задача. Тези материали отговарят на всички изисквания за ремонтирането на всякакви видове покриви: скатни, плоски, обърнати плоски, както и зелени покриви. Отсъствието на нужната изолация предизвиква загуба на топлина и тогава влагата генерирана от кондензация има отрицателен ефект върху вътрешната температурата на помещенията, което се явява предпоставка за появяването на плесени, които нанасят вреди върху повърхността и създават естетични проблеми.
Какво трябва да знете ако сте решили да ремонтирата покрива си?

Ако сте решили да ремонтирате вашия покрив, задължително трябва да се потърсите специалист, защото никой друг не може да прецени и изчисли обема на работа, както и количеството и видовете материали за ремонтирането на вашия покрив. Само специалист може да определи общата тежест на вашия покрив и да посочи размера на натоварване при решаващи фактори за допълнителна тежест на вятъра и снега. Много от собствениците на семейни кооперации и къщи, смятат че конструкциите на техните домове не позволяват тежък покрив и затова се отказват от по-тежките материали, но всъщност именно тези покривни материали са много по-устойчиви на силни ветрове и бури.
Използвайте само висококачествени материали за ремонт на покриви!

Затова специалистите съветват на стопаните на къщите да използват по-тежки материали за по-висока сигурност. Също така те могат да проверят конструкцията на вашия покрив, размерите на товароносимостта и връзките. По този начин най-лесно ще се установи дали има възможност за препокриване, преустрояване или разширение на покрива и какви подходящи материали да се използват. Препоръчително е поне веднъж на десет години да се прави проверка на покривните конструкции.

Нови услуги за ремонт на покриви предлагани от фирмата за ремонт на покриви „Покриви“ ЕООД :

Спешни и аварийни ремонти на покриви Почистване на покриви и тавани Профилактичен ремонт на покрива

Подготовка на покрива за зимния сезонa

HTML Версия: Линк на статията (URL):