Няколко кратки, но полезни съвета при боядисване на стени – четките

В този материал, касаещ боядисване на стени ще ви предложим да обърнете внимание на няколко прости, но ефективни правила при боядисване, които могат да ви спестят редица грижи и неволи при вашите опити да боядисате стените във вашия дом или друго помещение.

• При по-продължително прекъсване на боядисването е добре да запазите функционалността на четката, която използвате като я увиете във фолио (например алуминиево) и я поставите на студено място (хладилник, фризер, камера, охладен склад и т.н.)

• Ако след като сте приключили с процедурата по боядисване на стени се колебаете дали да изхвърлите четката, която сте използвали – не го правете. Четката, използвана за боядисване на стени може да бъде използвана няколко пъти, ако е почистена правилно, като това включва и овлажняването и с разтворител, който да реагира адекватно на съответната боя, която сте използвали. Това ще предотврати нейното изсъхване и последващото й изхвърляне.

• При почистването на четката е нужно тя да се измие с разтворител, а след това и с някакъв почистващ домакински препарат (сапун, веро и т.н.), като тя трябва да се остави да изсъхне напълно преди да я приберете за съхранение за бъдещи ваши „домашни проекти”.

• Ако прекомерно дълго време държите четката във прекалено влажна среда, то имайте предвид, че съществува опасност нейните влакна могат да загубят своята еластичност, а това със сигурност ще ви създаде бъдещи проблеми с боядисването на стени.

• Не поставяйте четката изправена на космите си, за да не се промени нейната форма, а от там, тя да загуби своите способности да нанася правилно покритието от боя при боядисване на стени.

Надяваме се с настоящите съвети да сме ви помогнали във вашата нелека задача по боядисване на стени и да сте предотвратили неприятните последствия за боядисваното от вас помещение. Ако нещо все пак се е объркало или не искате да рискувате да съсипете екстериора или интериора във вашия дом, то не се колебайте да потърсите услугите на професионалисти при нужда от качествено боядисване на стени.

HTML Версия: Линк на статията (URL):