За Левон Хампарцумян

Левон Хампарцумян е успял мениджър и по всичко личи, че всичко това е постигнал с години опознаване на хората и естествено качествата и образованието, които притежава. Завършил е като инженер-химик, но така и не е работил по специалността си до момента. В Кремиковци работи преди 1989 година по време на социализма и споделя, че там е научил много за човешките взаимоотношения и сложната социална среда между хората. За качествата казва, че те трябва да се използват балансирано и естествено да се поддържа добра репутация за успешна кариера. В хората харесва професионализма, отговорното държане с околните, коректността, комуникативността, хумора и други положителни качества, които те издигат в очите на хората до теб и те правят сериозна личност и професионалист.

Баща му и майка му по професии са химици, а дядо му е бил парфюмериен индустриалец с фабрика за производството. По наследство химията като наука му се отдава и може би за това се ориентира към нея във висшето си образование. Левон Хампарцумян и Мартин Заимов основават консултантска фирма в началото на деветдесетте като тя се занимава главно с приватизацията. Светът на финансите му става интересен и придобива богат опит през годините като става търсен финансов консултант, който умело може да управлява активите на всеки бизнес. За известно време заема ръководни постове в държавната администрация и след това от 2001 година е на длъжността главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк и председател на Управителния съвет. Доказва се като добър неин ръководител и през годините получава няколко награди за доброто й развитие. Харесва работата си и може да се каже, че тя е неговата страст, която той трябва да овладява всекидневно.

Левон Хампарцумян си има едно хоби от няколко години, което заема важна част от живота му и то се нарича фотография. Никога не е имал намерение това да бъде негова професионална страст, но се оказва, че фотографията наистина му доставя удоволствие. Първоначално всичко започва преди около двадесетина години и за известно време губи интерес към него, но в по-късен етап от живота му, фотографията отново завладява сърцето му. Новите дигитални фотоапарати възраждат страстта му към фотографията и му дават нов поглед върху нея и хобито му като цяло. Друго нещо, което той обича са пътуванията. Животът му е протекъл почти изцяло в пътувания и единствено непознатите места му правят впечатление. Не му е чуждо също така и готвенето в къщи и споделя, че прави всичко това интуитивно и смело експериментира с нестандартни и на момента измислени рецепти.

HTML Версия: Линк на статията (URL):