Радио Вероника

Радио Вероника стартира на 1 май 2007г. и бързо се превръща в любимо на младата аудитория. Със своето поп и етно звучене, радио Вероника е типично балканско радио. Емилия, Преслава, Ивана, Анелия, Вероника са само част от изпълнителите, които могат да се чуят в ефир.

Радио Вероника е собственост на една от най-бързо развиващите се радио компании в Европа – Communicorp Group. Communicorp са собственици и на радио 1, радио 1 рок, радио Сити, БГ радио, Енерджи и радио Нова.

Девизът на радио Вероника е „Ритъмът на сърцето!“, напълно в тон с етно-поп звученето на радиото. По „Вероника“ се въртят и парчета на Индира Радич, Антик, Елена Папаризу, Шакира и други балкански и световни, доказали се на музикалната сцена, изпълнители.

По радио Вероника не липсват и новинарски емисии. Те се поднасят нетрадиционно, съчетавайки световни, местни и спортни новини в едно. В полунощ се излъчва сборна емисия с най-интересното от изминалия ден.

Рубрики също не липсват в ефира на радио Вероника. В „Искам да чуя“ слушателят сам избира песен. Най-желаните песни се излъчват в ефир. Една от най-популярните рубрики – „6 без 10″, предоставя 70 минути с хитовете, които направиха изпълнителите си известни. В „Plazza Dance Mix“ по радио Вероника се въртят актуалните хитове от дискотеките. Предаването е всеки петък от 22:00ч. и в събота от 20:00ч. с водещ DJ Kerry.

Форматът на радио Вероника е етно, поп и поп-фолк. Могат да се чуят и хитове в стил ретро фолк, както и музика от Балканите, Азия и Близкия Изток.

Радио Вероника се излъчва на честота 96.70 MHz за град София.

FM чесоти за по-големите градове са: Благоевград- 96.90 MHz; Бургас- 99.90 MHz; Варна- 97.30 MHz; Велико Търново- 96.70 MHz; Пловдив- 93.40 MHz; Русе- 99.00 MHz; Стара Загора- 97.40 MHz;

Разбира се, радиото може да се слуша и онлайн от цялата страна.

Приятни моменти с радио Вероника!

HTML Версия: Линк на статията (URL):