Aeroflot прехвърля полети към Терминал D на летище Шереметиево

От 29 април 2010 година руската авиокомпания Aeroflot прехвърли на Терминал D на летище Шереметиево полетите си до Хераклион, през май това ще се случи и с полетите до Ларнака и Сплит, а от юни – с полетите до Ню Йорк, Вашингтон, Бишкек, Хавана, Ташкент, Рига, Ереван, Лос Анджелис, Копенхаген, Стокхолм, Осло, Делхи, Сеул, Луанда, Прага, Карлови Вари, Хонг Конг, Хелзинки, Киев, Шангхай, Пекин. Кайро. Дамаск. Белград, Бейрут, Тегеран, София, Варшава, Будапеща.

До края на юли, новият терминал ще обслужва 253 полета на руския превозвач, на неговите парньори, както и на компании-членки на SkyTeam airlines.

Най-новият терминал на летището отвори врати през ноември 2009. Сградата, с големина 170 000 квадр. метра има капацитет да обслужва 12 милиона пасажери годишно. Трансферът на международни полети от Терминал F трябваше да започне още през февруари месец, но летищнтата администрация обяви, че го отлага.

Терминал D напълно отговаря на термина хъб и ще може да предостави качествени услуги на пасажерите и авиокомпаниите, както и да допринесе за значителното повишаване на капацитета и ефективността на московския авиационен хъб. Ефективният график, добрата маркировка и разположение на гишетата за чекиране и пропусквателните пунктове на терминала ще направят престоя на летището много по-приятен, предложат нови възможности за пътуване до Русия и удобен транзит на пътници от Европа до Азия.

Графикът на полетите е достъпен на уеб сайтът на компанията, както и на телефони (495) 223-55-55, 8-800-333-55-55.

HTML Версия: Линк на статията (URL):