Наети сървъри – хостинг планове за сериозен бизнес

Днес, хостинг плановете на пазара могат да отговорят на търсенето на всеки притежател на уеб сайт. Ако вие сте притежател на успешен онлайн бизнес, тогава съм сигурен, че бихте искали само най-доброто за вашия сайт и клиентите ви. С колкото повече ресурси разполагате, толкова по-бързо ще зарежда сайтът ви. Ако искате да изградите солидна репутация на бизнеса си, ще имате нужда от най-добрите уеб сървъри и най-добрия хостинг план. Може би най-печелившият тип хостинг са наетите сървъри, които ви дават достъп до самостоятелен сървър, който се използва само за нуждите на вашия бизнес. За момента наетите сървъри са най-гъвкавото, надеждно и обширно откъм възможности хостинг решение на пазара.

Услугата

Има два типа dedicated хостинг – с поддръжка и без поддръжка. Наетите сървъри с осигурена поддръжка идват с пълен съпорт за вашите уеб сървъри, което накратко означава, че няма да се тревожите за поддръжката или административните задачи. От друга страна ако наемете сървър без поддръжка ще изисква доста време и опит от ваша страна, затова този тип услуга не се препоръчва и не е популярен на пазара. Факт е, че към момента поне около 90 процента от всички планове за dedicated server са с включена поддръжка. Услугата и съпортът, които получавате за парите, които заплащате са наистина с ненадминато качество.

Сигурност

Освен отличната поддръжка и мощните сървърни ресурси, които идват с плана ви за нает сървър, също така ще получите и възможно най-съвременното ниво на сигурност. Всеки хакер е запознат с факта, че добрият dedicated server е един от най-трудните за хакване, особено такъв, който е администриран от надеждна хостинг компания. Сървърът ви не само ще бъде защитен от хакери, но същевременно ще имате възможността да разполагате с няколко уеб сайта на същия сървър, които линкват един към друг от различни IP адреси, тъй като всеки нает сървър идва с множество различни IP адреси., включени в плана. При споделения хостинг трябва да споделяте един IP адрес за всичките си сайтове, което означава, че търсачките виждат това и не дават тежест на линковете, нещо което е много важно от гледна точка на SEO.

Хостване на множество домейни

Друга полза от наетия сървър е възможността да хоствате голям брой уеб сайтове на същия сървър без компромис с производителността им. Когато обаче сървърът е пренатоварен, страниците ви ще се зареждат по-бавно и дори може да се случат сривове. Това често се случва на сайтове, които се хостват на споделен хостинг заедно с още много чужди сайтове. Наетите уеб сървъри осигуряват адекватно количество сървърни ресурси за стотици натоварени сайтове, в зависимост от размера на всеки от тях. Само с един нает сървър например можете да хоствате количеството сайтове, което иначе ще се нуждае от поне 20 различни плана за споделен хостинг. Ето защо, цената на наетите сървъри е достатъчно справедлива, предвид сигурността, възможностите и цялостното качество на услугата, която получавате.

Заключение

Въпреки, че наетият сървър може би не е подходящ за всеки, той е идеалното решение за сериозният онлайн бизнес с множество уеб сайтове. Ако желанието ви е да осигурите на посетителите си възможно най-приятно разглеждане на сайтовете ви, определено бихте искали да обмислите и варианта за закупуване на план за нает сървър.