Куполни камери – предназначение

Куполни камери – предназначение

Използването на камери за видеонаблюдение е широко разпространено в цял свят. По голяма част от  населението е наясно с ползите от инсталирането на тaкива устройства. Не е чудно, че навсякъде се използват охранителни камери, като започнем от  училищата, болниците, корпоративните офиси, летищата и още много други места! Държавните органи и частните фирми, също използват съоръжения за наблюдение и  сигурност на техните помещения. В последните години много престъпници са били успешно разпознати именно от ситеми за видеонаблюдение. Устройства като камери за видеонаблюдение могат  да бъдат забелязани на много места, като най разпространени  са тъй наречените куполни  камери.

Те са  наречени така , заради  тяхната форма. Има много видове куполни камери  за сигурност, които можете да намерите на пазара. Според вашите нужди и исисквания към системите за видеонаблюдение, можете да изберете подходящ тип куполна  камера. Въпреки това, може да се наложи да се замислите, преди да инсталирате тези охранителни камери! Дали вашето помещение е идеално за този вид камери или не.

Не всяко помещение и място е подходящо за употреба на куполни камери! Може да се наложи да отчетете следните фактори, преди да закупите куполната камера :

Изображение: Ако не се инсталира правилно, куполната  камера за сигурност може да изкриви изображението. Неправилното форматиране и цвета са едни от причините за изкривяването  на получения образ. Това се дължи на нарушаването на кривината на полукълбото. Куполните охранителни камери може да се използват за общо наблюдение. Ако имате за цел да разпознавате хора или номера на коли, е по-добре да изберете  друг тип камера за видеонаблюдение.

Осветление: Стандартните куполни камери са чувствителни към светлина. На много места  куполните камери за видеонаблюдение не могат  да се справят с ниските условия на осветеност. Има повече шум в изображението при по малко осветените места. Това прави изображението по-трудно за компенсиране. Не можете да очаквате перфектна картина на места където осветлението е много слабо. Ако помещението не е добре осветено е препоръчително да изберете IR камера .

Цена: Куполните охранителни камери са на най различни цени, като можете да намерите такава камера на много ниска цена, така можете и да намерите и  много скъпи камери, като това зависи параметрите на съответната камера. Куполната камера  е много лесна за инсталиране. Така че, много хора предпочитат точни този модел камера пред много други видео. Можете да се замислите за закупуването  на  куполна  камера за видео наблюдение, ако ще наблюдавате закрити помещения. Тази камера е най-подходяща за общо ползване. За по добре охранявани зони, можете да помислите за по-специфични видове камери.

Като вземете предвид факторите посочени по-горе, трябва да решите  дали точно този вид охранителни камери са най-подходящи за вашите цели! Има различни видове камери за видеонаблюдение  на пазара като: IR камери, бокс камери, IP камери, Скрити камери, и др.

HTML Версия: Линк на статията (URL):