Преносими генератори

Електричеството е нeрезделна част от ежедневието ни и нашият живот. Трудно бихме си представили света без него. Тази идея ни изглежда безумна, тъй като всички наши нужди, потребности и действия са свързани с употребата на ток.

С времето науките и технологиите напредват  и позволяват на потребителя достъп на електроенергия навсякъде, където той се нуждае от нея. С изобретяването и  навлизането на генератора в експлоатация, проблема с местата без електричество  е разрешен.

В 21 век съществуват много производители на агрегати за ток, а самите те са най-разнообразни, с достатъчно усъвършенствани функции, за да ни  дадът, това, което ни е необходимо като: мощност, размери, звук и т.н. Има дизелови, бензинови и инверторни агрегати за ток.

Дизеловите и бензиновите генератори могат да бъдат както любителски, така и професионални. В зависимост от предпочитанията на купувача те са монофазни и трифазни, с различна мощност, заглушени и открити, с автоматичен стартер или ръчен. Към тях могат да се поставят различни устройства като например: AVR – това е система за автоматично включване на генератора, когато тока изгасне. Също така има възможност и за  приспособление, което може да се монтира и да служи за изключване на генераторът, при пускането на електрозахранването.

Едни от най-добрите генератори за ток, които работят на дизел са с двигатели на Volvo, Perkins или  Deutz. При бензиновите агрегати с доказано качество и надежност са тези с двигатели Honda. Марката е световно известна и изпитана през годините. Тя е предпочитана за всеки, спрял се на полупката на бензинов генератор.

Най –предпочитани от обикновеният човек  за употреба в ежедневието са инверторните агрегати за ток. Те имат няколко важни предимстава пред останалите:

  • Тихи и напълно обезшументи при работа
  • С много по-нисък разход на гориво
  • „Чисти „, т.е. не отделят толкова газове при употреба, както останалите
  • Компактни с малки размери, във формата ма мини куфарче
  • Леснопреносими са навсякъде

Инверторните генератори са напълно подходящи за дома, офиса, вилата или караваната. Те са подходяши да захранват чувствителни електро уреди като:  комютри, аудио техника, медицински апарати и други. Инверторният генератор може да Ви даде нужният комфорт и необходимото захранване, винаги, когато то Ви трябва.

HTML Версия: Линк на статията (URL):