Цветна фантазия в банята

Плочките, които изберете за пода на мокрите помещения, създават важно цялостно впечатление за обзавеждането. Предпочетените плочки биха могли да направят банята да бъде по-малка или по-голяма, според използваните цветове. Има достатъчно идеи, които може да приложите за малката ви баня, да изглежда огромна и атрактивна.

Сред най-важните съображения при подбора на плочки за баня е тяхната устойчивост на влага. В това отношение имате право на избор. Стъклените, керамичните и мозаичните плочки са част от наличните продукти на пазара. Изборът ви при това положение е въпрос на личен вкус и финансови възможности.

Стените и подът в тъмни нюанси могат да направят банята ви да изглежда дори по-малка, отколкото е. Декорацията на малки помещения е добре да се направи чрез светли решения, но не задължително бели. Бежовото и светлите пастелни багри са перфектни. Светлият под в банята създава отражението на светлината, което кара стаята да изглежда просторна.

Ако изборът ви се спре бели плочки, може да разнообразите дизайна, като произволно поставите цветни сред белите плочки или изработите цветно разграничаване между отделните части на помещението. Може да използвате цветни плочки от един цвят или няколко различни цвята. Плочките с цветни мотиви разнообразяват всяка скучно изглеждаща баня.

Мозаичните плочки също са добра алтернатива за интериор на малка баня. Комбинирането на разноцветни плочки или светли и ярки такива е сред идеите, които подхождат на всяка баня.

Друга идея, която може да използва при декорация на малката баня е използването на различни плочки за душа и останала част от помещението. Така се получава акцент върху двете части на банята, правейки малкото пространство да изглежда просторно с функционалното разделение.

HTML Версия: Линк на статията (URL):