Какво всъщност е видеорекордерът и DVR устройство

Видеорекордерите са електронни устройства, които имат за цел да записват или възпроизвеждат дигитална информация, която постъпва в рекордера посредством други електронни устройства които преобразуват входните данни в дигитални такива, каквито например са камерите за видеонаблюдение.

Основната задача на видеорекордерите е да съхранява входящите данни в вграденият си хард диск ( ако са дигитални – DVR ) или пък на видеокасета ( по-старите VCR видеорекордери ).

Основната разлика между дигиталните така наречени DVR устройства и тези които записват на видеокасета ( VCR) видеорекордери е метода на записване на информацията, като в този случай дигиталният видеорекордер, бие в пъти по-старият си събрат, понеже не са нужни дългосрочни инвестиции откъм време и пари за видеокасети.

Едно от основните предимства на дигиталният видеорекордер е възможността заснетите и записани видео материали да се запазват до определен период или пък докато се запълни капацитетът на вграденият хард диск, след което изтрива най-старите данни и на тяхно място записва по-новите. Други две важни особености са възможността да записва видео само когато е необходимо ( обикновено при засичане на движение ), както и да съхранява клиповете с максимално добро качество в максимално малък размер, което осигурява повече място за записване.

Макар, че практически видеорекордерите могат да се ползват за различни цели, тези устройства се ползват главно за видеонаблюдение и са една от може би най-важните инвестиции, които ви осигуряват спокойствие от кражби и злоупотреби под формата на видеоматериал с който да уличите виновниците.

HTML Версия: Линк на статията (URL):