Malaysia Airlines въвежда Кота Кинабалу за свое източно летище

Malaysia Airlines обяви Кота Кинабалу в Сабах за свой източен център, като се има предвид стратегическото местоположение на града това една идеална възможност за насърчаване на пътуванията до и от Китай, Тайван, Северна Азия, Индонезия и Австралия.

Летището ще се развива на 3 етапа от 15 ноември 2010 година до 3 юни 2011 година, като Malaysia Airlines ще добавя нови международни дестинации и честоти.

Изпълнителният директор на авиокомпанията заяви: “Видяхме, увеличаване на търсенето от тези страни до Сабах и Саравак, които са идеална дестинация за туризъм и бизнес.”

 “Превръщането на Кота Кинабалу в наш източен център ни позволява да предоставим на нашите клиенти по-добри графици за полети и свързаност, тъй като няма да има нужда да чакат, за да може самолетът да пристигне от Куала Лумпур.”

“За да се улесни това, ние ще позиционираме 150 полета, с 250 души кабинен екипаж в Кота Кинабалу до юни 2011 година. Ние също така сме доволни да обявим, че шест самолета, два от които са нашите най-нови самолети – 2 B737-800s и 4 B734s ще бъдат базирани в Кота Кинабалу.”

До юни 2011 година, Кота Кинабалу ще има следните международни полети: ежедневно полети до Тайпе и Хонг Конг, 4 пъти седмично полети до Каохсиунг и Сеул, 3 пъти седмично до Ханеда и 2 пъти седмично до Осака. Други планирани нови международни дестинации включват градове в Китай, Индонезия и Австралия.

Клиентите, заминаващи от Кота Кинабалу ще бъдат сред първите, които ще бъдат превозени с новия самолет B737-800 на Malaysia Airlines.

HTML Версия: Линк на статията (URL):