Кои са подходящите машини за къртене

Ремонтите и всички грижи около тях са познати на всеки един от нас. Когато започнем да ремонтираме нашият дом, в който живеем, в самият процес възникват хиляда допълнителни неща – нови идеи за промяна или подобряване на стари дефекти.

Последните години усилено навлезе модата кухнята и хола да не бъдат разделени както до сега. В новото строителство на къщи и блокове това е тенденция, която се спазва без проблем още при създаването на скиците на самите жилища. За съжеление не всеки има възможност да си закупи такъв нов дом, а за да направим досегашният по този нов стандарт е необходимо да се бутат и  къртят  стени, врати и други. Колкото и трудоемко да Ви звучи много хора правят точно това за да бъдат „в крак с модата.”

Наистина тази вълна заляла ни от запада е доста практична, комфортна и изглежда добре. Сводовете между стаите вместо вратите, кухнята, всекидневната и трапезарията едно цяло помещение – голяма част от нас си представят със следващият ремонт да направят точно това и в своето жилище. Това може  и е възможно стига да имаме къртач или перфоратор, с които да срутим или пробием стените у дома.

Малко са хората, които разполагат с подобна строителна техника и затова прибягват към услугите на фирми, които къртят и чистят, без да са информирани, че с мъничко умения или опит биха могли те да постигнат същият ефект. Ценоразписите за услуги като къртене найстина са главозамайващи и доста скъпи за средностатистическият българин.Те са образувани на изкъртен кубик или квадратен метър, като започват средно от 2.5лв./кв.м. за премахването на теракот.

Ако  Вие сте човек, които може да работи с къртач или имате приятели, които ще Ви помогнат за целта, без колебание може да наемете такъв от фирми, отдаващи машини под наем. По този начин ще спестите доста пари от това да ги вложите  в компания, която да извърши същото нещо, което и Вие – да съборите стената или да я пробиете, да поставите нови контакти или прекарате кабели, да смените старите плочки в банята с нови и много повече.

Фирмите за техника и оборудване под наем предлагат голямо разнообразие на къртачи и перфоратори, с които да свършите желаната от Вас работа. Вие може да наемете електрически, бензинов или пневматичен къртач, с подходящо за Вашите нужди шило или секач към него. Така без проблем ще направите конзолите в стената, ще я пробиете за да прекарате кабел, ще срутите част от нея или каквото Вие искате. За тази цел идеален е електрически къртач от 3 до 11кг по Ваш избор. Той е подходящ за ремонта и поддръжката на всяко домакинство.

Ако желаете по-обемни и големи промени външно за Вашият  дом,  като изкъртването на бетоновите плочи в градината или третоарът  пред входа Ви, подходящ за целта е бензинов къртач. Поради причината, че той е доста по-тежък от електрически къртач, не е удобно с него да се къртят стени, държейки се в хоризонтално положение. Къртачът на бензин е приложим и често използван и от строителни фирми за ремонти на пътища и други. Най-мощният от трите изброени къртача е пневматичният. Той се нуждае от компресор, за да може да работите с него. Пневматичният къртач е с най-голяма мощ и сила за ръчно къртене, който съществува. Едва ли на Вас при ремонта на жилището Ви – външно или вътрешно – ще Ви се наложи да наемете такъв и да се справяте  с неговото управление. Затова пък вече знаете, че може да си вземете под наем електрически или бензинов къртач и да преобразявате и подобрявате, както самите Вие желаете, за много по-малко пари. Успех на всички, на които им предстои ремонт!

HTML Версия: Линк на статията (URL):