Банкови трикове

Дори и банките вече залагат туристическа стръв на въдиците си. Последното предложение на UniCredit Bulbank е екскурзия за двама в Тайланд срещу активно използване на тяхната карта Visa в търговските обекти и интернет шопинг сайтове. В рекламния текст кралство Тайланд е определено като „Страната на усмивките“ и това наистина е вярно. Хората са едни от най-милите, усмихнати и любезни представители на човечеството, които могат да се срещнат по света. Организаторите на томболата ни уведомяват, че щастливците ще получат три нощувки в Бангкок и четири в Хуахин, в петзвезден хотел, но никъде не става дума дали в добавка има самолетни билети, нито пък коя авиокомпания ще превози наградените. А това е интересното, защото всъщност единственото скъпо перо за бюджета е пътят до там.

Стигнеш ли веднъж попадаш в страна, където всичко е толкова евтино, че направо не е за вярване. За сравнение по обяд на уличните скари из курортите можеш за броени стотинки да хапнеш превъзходно пиле, супа с подлютено кокосово мляко или огромни скариди за любителите на морски дарове.

И тъй като наградата на Булбанк е свързана с пазаруване, Тайланд е рай за пристрастените купувачи. Има невероятно изобилие от сергии, пазари, магазини и бутици, където се продава всичко – от сувенири до изящни платове и коприни, както и дрехи на всички най-престижни модни къщи, при това на най-ниските цени за които може да се мечтае. Освен това има нощен пазар, който се нарича Патпонг, на който най-голямото удоволствие и за двамата участника в търговския процес е пазаренето и то е задължително, ако не искате да обидите продавача. Тук човек може да се сдобие срещу максимум 50 долара с най-престижните марки часовници, при това модели от най-нови колекции, които по нищо не се различават от оригинала и работят безпроблемно няколко години. Е, как да не свикнеш да се усмихваш? Топло, евтино и много красиво местенце, с изключение на лепкавия дъждовен период от юни до октомври.

Така че, преди да се юрнете да използвате безразборно своята Виза, първо разберете кога, как и какво виси на края на въдицата. Крайно време е и българския шаран да разбере, че не всичко бляскаво става за ядене.

HTML Версия: Линк на статията (URL):