Топ-екзотичните хотели на Земята

Топ-екзотичните хотели на Земята Често бляна и фантазията са доста по-удачни и от най-добрите маркетинг реклами. Уникалността е нещо, което докосва и най-нескромните индивиди, затова в тази публикация ще ви запознаем с най – необичайните хотели, в които може да се настаните (очевидно не безплатно). Сигурно най-уникалният от всички хотели е в Канада и не е построен от тухли и бетон, а от лед. За първи път е построен през далечната 2000 година и до сега, се строи за 11-ти път. Всичко в него е изградено от лед и модерни светлини. Изграден е на няколко километра от Квебек и едва ли не е най-известния хотел в Канада. В Щвейцария бивш армейски бункер се е преобразил в национална забележителност и не поради известната си история, а защото се е превърнал в хотел. Забележителността се намира в град Севелен и предлага 14 легла, но за разлика от другите места за настаняване, в бункера няма условия да се се разположите в самостоятелна стая.

В Турция пък са направили варовикови пещери в хотелски стаи – още едно от най-интересните места за настаняване. Хотелът се намира в град Гореме и разполага с цели три звезди. Любопитно като се има предвид, че доста хотели в Албена са тризвездни.

Швеция пък трябва се похвали с единствения на Земята невидим хотел. Странната забележителност е разположена в гората, като стените й са изградени от огледални плочи. Така се вменява илюзията за несъществуващ хотел. Хотелър оперира от близо 2 години и се радва на все по- голяма посещаемост, въпреки малките си размери.

Неочаквано лидери в света на екзотичните хотели са два. Става въпрос за два паралелни проекта ситуирани напълно под водата. Супер проектите „Посейдон“ и „Хидрополис“ за в бъдеще се очаква да бъдат завършени, като според инвеститорите им, именно те ще се превърнат в най-впечатляващите сгради. Съвсем скоро класацията ни за най-ексклузивни хотели може да бъде пренаредена, имайки предвид непрестанното развитие на технологиите, нищо чудно скоро да сме свидетели и на първия извънземен хотел.

HTML Версия: Линк на статията (URL):