Наеми си остров

Имаме изградени навици когато отиваме на ваканция с приятели, на тийм билдинг или семейни събирания да наемаме хотели, хижи и ресторанти. Но на колко от нас е хрумвало да си наемат. .. остров? Звучи сякаш е идея за милионери, но съвсем не е така.Ето няколко очудващо изгодни възможности.

Остров Торса е до югозападното крайбрежие на Шотландия, с размери приблизително половин миля на миля. Има къща за 6 души, която е бивша ферма и в цената влиза моторна лодка плюс курс за управлението й. Удоволствието общо за шест души струва 900 евро за цяла седмица, което прави близо 22 евро на ден. Невероятна цена за удоволствието да разполагате с цял остров! Естествено храната трябва да си купите от най-близкия голям и евтин супермаркет.

Още по-близо е Plocica Island в Хърватска, който е островче с автоматичен фар, където малката къщичка на пазача има два апартамента за общо 14 души. Има истински малък плаж и плитчини от едната страна, а от юг е едно от най-предпочитаните места за гмуркане в Средиземно море. Поради това цената е около 100 – 110 евро на човек.

За следващия ще се наложи да резервирате самолетни билети за група, или чартър.

В тихоокеанска Микронезия може да си наемете остров Ендерик, който е част от Маршалови острови. Срещу 400 евро на седмица, получавате 1400 дка кокосови палми, 300 метров плаж със сребрист пясък и прелестна собствена лагуна, пълна с десетки видове риби. За по-разглезените има 2 малки стаи, а останалите ще робинзонстват на палатки. Тук трябва да си носите всичко, не само храна и уреди за приготвянето й, но и достатъчно количество питейна вода. Вода за миене има в резервоар с вместимост 4000 литра, а ако искате да ползвате безплатната лодка с двигател, трябва да си носите и гориво.

HTML Версия: Линк на статията (URL):