Разказ с нова дата и нов герой

Ако сте решили да обиколите най-интересните точки на Острова, несъмнено трябва да включите в маршрута си Саутхемптън. Градът се намира в графство Хемпшир (Южна Англия). Разположението му е изключително живописно – градът е кацнал на полуостров между естуарите на две реки (р. Тест и р. Ичън). Порт Саутхемптън е гордостта на английския кралски флот. И не само това – то е едно от най-известните пристанища в света, мястото от където са потеглили за пръв път корабите „Mayflower” и „Titanic”. Но ако преди години човек е търсил и откривал нови земи, сега всеки пътник по вода търси приключения и забавления. Най-новите океански лайнери ни го предлагат в изобилие! Често, на терминалите на пристанището, гостите и жителите на града могат да видят истинската прелест на „корабите-кралици” – „Queen Elizabeth 2”, „Queen Mary 2” и „Queen Victoria”. Днес, Саутхемптън е едно от най-натоварените круизни пристанища с брегова линия, изпъстрена с магазини, казина, ресторанти и антиквариати. Самолетни билети дотам предлагат Air France.

Морският музей с най-добрите колекции на морската история на света, Залата на авиацията и Музеят по археология са сред най-интересните атракции за туристите. Не пропускайте да посетите и грандиозното яхтено пристанище.

Изпълнен с необикновена атмосфера и великолепни забележителности, Саутхемптън заслужено се нарежда сред топ дестинациите във Великобритания. Често се чува определението „Green city” (Зелен град ), а това съвсем не е случайно. Този град разполага с големи зелени площи, било то паркове, цветни градини, дори цели вековни гори. Ако сте решили да го опознаете, непременно включете в обиколката си някои от тези зелени места и няма да съжалявате. Вероятно ще станете свидетели на някое събитие на открито, сред пищната зеленина на английска поляна.

Ежегодно в града и околностите се провеждат летни фестивали, циркови представления и панаири. Много музика, глъч, балони, цветя и усмивки има на тези празници под открито небе.

Тук имате възможността да поиграете голф – една привилегия на английските аристократи, или да пояздите като истински жокей. Тук имате възможност да практикувате плуване или плаване с лодка. След физическото натоварване можете да се отпуснете с чаша ароматен чай, наслаждавайки се на чудните гледки на английската провинция.

Ако ли пък се интересувате от литература бъдете сигурни, че този град ще ви предложи и приключения, които другаде не бихте могли да преживеете! Можете да се разходите по пътеката, по която още отекват стъпките на Джейн Остин и Чарлз Дикенс. Именно тук, тези велики разказвачи на истории – гордостта на английската литература, дават живот на своите герои. Сега е моментът вие да разкажете една история, но с нова дата и с нов герой!

HTML Версия: Линк на статията (URL):