Морето е до колене

Ако се чудите защо морето е до колене, вероятно отговорът би бил прост, тази статия е написана на гръцкия остров Закинтос, където наред до пясъчните плажове се простира тюркоазено синьо море, в което дори навлизайки 30 метра навътре, водата стига до кръста Ви.

Остров Закинтос се намира на юг от Лефкада и реално е най-югозападния от по-големите гръцки острови. Известен е и като островът на костенурките, тъй като е любима дестинация за тях, по време на размножителния период. На острова се предлагат и редица екскурзии с лодка, по време на които можете да видите огромни констенурки, които плават в морето.

Пътят до Закинтос е дълъг, но си струва. Тръгвайки от София, първо трябва да стигнете до Солун, а там в зависимост от избора да тръгнете в посока Атина (платена) или Игуменица(безплатна), по една от двете магистрали. В определен момент трябва да отбиете в посока Патра, да преминете по моста към Патра (12 евро), а след това да се насочите към пристанище Килини, от където с ферибот и едночасово пътуване ще се окажете в Занте – най-големия град на острова. Пътят е около 14 часа с кола при спазване на ограниченията.

По време на Вашата почивка в Гърция и конкретно в Закинтос, не изпускайте възможността да видите Наважио, един от най-красивите плажове в света. До него можете да стигнете само с кораб, защото е заобиколен от огромни скали.

Бил съм на почивка в Турция, бил съм на почивка и в Испания, но Закинтос ми грабна сърцето с невероятните красоти, които предлага като място. Там всеки може да открие своето място, било то в усамотените хотели по брега или в шумните барове на Лаганас. Има дори подходящи места за къмпинг, палатки или дори възможност да наемете къща.

Ако Закинтос Ви се вижда твърде далеч, изберете почивка в Халкидики, също изключително приятно място, което е доста по-близо, но спокойно и със страхотни гледки. Големият недостатък на Халкидики е наличието на твърде много българи, докато на Закинтос рядко ще срещнете такива.

Тази година, дестинацията ми за почивка ще бъде остров Корфу, надявам се там да е също толкова приятно, колкото и бе и в Закинтос. А за догодина? Ще видим, защо не дълго приключение в Европа с автомобил, завършващо с почивка в Испания.

HTML Версия: Линк на статията (URL):