Каква е разликата между бензинов и дизелов генератор

Постоянното електричество е необходимо на всеки и навсякъде. Това се отнася както за големи предприятия или вериги, така и в частност за всеки от нас. За едните то е нужно за безопасността на персонала при аварии и запазването на продуктите в добро качество и състояние. От други се използва за снабдяването с електричество, когато отиват на излет, пътуват с каравана или прекарват уикенда във вилата си. Да имаме ток в офиса, когато има профилактика на ЧЕЗ или когато лагеруваме сред природата отдавна не е невъзможно и непостижимо. Наемайки или закупувайки генератор ние решеваме проблема с електрозахранването за нужното време. По този начин не проваляме планираният уикенд, нито спираме работният процес, ако сме работодател.

Агрегат за ток – това е машината необходима и приложима в най-различни сфери от нашето съществуване. Ние сами избираме колко мощен генератор да си вземем, взависимост от това, което искаме да захранваме с него. Според нашите изисквания може да вземем  бензинов или дизелов. Някой хора предпочитат дизеловият на първо място, тъй като всички знаем, че дизелът е по-евтин от бензина поне в нашата родина.

Какви са основните разлики между генератор с бензинов двигател  и този с  дизелов? Какъв да изберем според своите нужди и какво трябва да знаем преди това?

  1. Цената на дизелът спрямо бензина е по-ниска
  2. Дизеловият двигател е по-икономичен, със значително по-малък разход на гориво
  3. КПД (коефициент на полезна дейност) –  при дизеловите мотори е по-висок  от този при бензиновите
  4. Генераторът  на дизел е подходящ за места, където е нужна по-голяма мощност на захранване
  5. Генераторите с дизелови двигатели са по-шумни от бензиновите
  6. Дизеловите  мотори отделят повече микро-частици, сажди и дим от бензиновите

Ако обаче искаме да си закупим генератор, независимо колко мощен да бъде, трябва да знаем най-добрите и надежни двигатели както за дизеловите агрегати за ток, така и за бензиновите.

Генераторите на дизел са най-качествени с моторите на Volvo, Deutz или Perkins. A тези на бензин с двигатели  на Honda или Robin. Знаейки всичко казано до тук,  Вие може да пристъпите към търсенето и покупката на агрегат за ток, който да бъде точно за Вашите потребности и да е с дълъг живот на експлоатация, когато сте избрали такъв, които е с добър двигател.

HTML Версия: Линк на статията (URL):