Квартал Борово, София

Борово е един от най-китните и стари софийски квартали. Много хора предпочитат да се установят именно тук и да създадат семейството и дома, за които винаги са мечтали точно в квартал Борово.

Едно от най-сериозните предимства на Борово е многото зеленина, с която буквално е покрит квартала, като така живеещите в него се възползват от чистия въздух и тихата атмосфера, която им се предоставя. Все по търсени стават и обявите за продажба на апартамент в Борово и заради неговата напълно завършена инфраструктура и обществена и административна организация, която допринася за пълното удобство на обитателите му.

Сградите в квартала са предимно т.нар. старо строителство, но в последните години бяха изградени доста нови и модерни кооперации, отговарящи на нуждите на потенциалните купувачи. Това е и причината сериозно внимание спрямо апартаментите в Борово да отделят и инвеститори, търсещи крупни печалби.

Борово е част от район „Красно село”, като освен самия Борово в него влизат и кварталите Славия, Лагера, Хиподрума, Красно село, Бели Брези, както и част от квартал Бъкстон. В района има изградени множество обществено значими сгради, изпълняващи административни и граждански функции, в това число училища, детски градини, поща, пазар „Борово”, множество кафенета, ресторанти, фитнес и СПА центрове и много други полезни учреждения.

Към настоящия момент в квартала живеят около 10 хиляди души, а общото население на целия район „Красно село” е около 90 хиляди души. Отличните условия за отглеждане на малки деца правят Борово привлекателен и за млади семейства, търсещи подходящо място, където да „свият семейното си гнездо”.
Борово е с отлично разположение и позволява бърз достъп до центъра на София посредством бул. България, както и няколко други основни пътни артерии минаващи през самия квартал или в неговата периферия. Градския транспорт, който е на ваше разположение бива три вида – автобуси – 204, 102, 73, 83и 64; тролейбуси 2 и 9л трамвай – 7.

Заради голямото търсене от потенциалните клиенти на продажби на апартаменти в Борово, цените на апартаментите в квартала запазват своите стабилни нива през годините.

Ако вече сте избрали своя апартамент в Борово, но желаете да внесете собствен стил в него, то за това можете да използвате услугите на квалифицираните фирми за окачени тавани от гипсокартон в Борово, а ако търсите още по-комплексна промяна то можете да използвате и услугите на фирми за боядисване в Борово.

HTML Версия: Линк на статията (URL):