Велоергометри – Предимства и недостатъци

Всяка сутрин си казваме, че от утре започваме да спортуваме и да правим упраженения. Трябва да свалите няколко килограма, да стегнете корема и бедрата. От толкова заседяване пред компютъра и телевизора вече дори пътят от хола до спалнята е непосилен за вас. Проблемът е, че на сутринта се успивате и нямате време, на следващата е студено или вали, причини се намират безброй. И в крайна сметка си оставате само с намеренията за спортуване. Защо не помислите за уреди, който могат да се използват в домашни условия? Тогава ще тренирате, когато на вас ви е удобно и без значение какво е времето навън, температурите и кой сезон сме. С това ще спестите време и пари а и ще избегнете досадното ходене до парковете или фитнес залите. Най-често харесвания и използван фитнес уред за раздвижване и намаляване на колограмите в домашни условия е велоергометърът. Той е лек и лесен за употреба. Някои от модерните моделите вече се сгъват и прибират лесно, така че не е нужно да мислите къде да го поставите. Можете да го сложите по средата на хола или до прозореца и да тренирате спокойно в уюта на собствения си дом. Звучи добре, нали?

Велоергометърът има възможности за регулиране на седалката, така че да ви е максимално удобно. С него рискът от наранявания на коленете и глезените е много малък. Вентилаторът му ви охлажда по време на тренировка. Ако не сте спортен тип, но усещате, че имате нужда от някакво физическо натоварване той е идеалният фитнес уред за вас. Ако сте с наднормено тегло – също. Според някои потребители един от недостатъците на велоергометъра е, че тренировката е еднообразна и бързо ще ви омръзне. Но от друга страна, можете да въртите педалите срещу телевизора или докато слушате музика и то без да се страхувате, че няма да чуете, приближаващата кола.

С течение на времето ще намерите най-подходящото за вас темпо и ще започнете да използвате фитнес уреда така, както ви е най-удобно. На пазара се предлагат много различни велоергометри и е истинско предизвикателство да намерите най-подходящия и удобен за вас. Някои от последните модели имат вграден компютър, който ще ви информира: с каква скорост се движите; колко км сте изминали; колко време вече карате; колко калории сте изразходвали и какъв е пулсът ви. Ако се спрете на такъв велоергометър, ще можете да избирате и степента на натоварване, която ви е необходима. Единствената притеснителна подробност на този тип уреди е, че цената им се покачва заедно с екстрите. Като цяло велоергометрите имат няколко малки недостатъка. Работите основно върху краката си. За да изгорите повече калории трябва да тренирате по-дълго и имате по-малка възможност за повишаване на общата скорост на обмяна на веществата. Ако не разполагате с достатъчно средства и избирате по-евтин велоергометър, внимавайте – някои от старите модели са доста шумни. Истина е, че с велоергометъра изгаряте мазнини и стягате краката си. Вярно е също, че редовните дълги разходки в парка или джогинг рано сутрин ще свършат същия ефект, а разходите ви ще бъдат по-малки. Но вие най-вероятно няма да започнете да ги правите.

Решете какво точно искате да постигнете с тренировките си и след това започнете да търсите подходящ велоергометър. Може би, когато започнете да го използвате, ще ви дойде вдъхновението да правите и друг тип упражнения за поддържане на фигурата. Със яденето идвал апетитът. Така успехът ви ще бъде гарантиран.

HTML Версия: Линк на статията (URL):