Златната клетка

От 31 май по БТВ тръгна най-новия турски сериал Златната клетка. Това е поредния турски сериал, който частната телевизия решава да излъчи в своя ефир. Въпреки, че напоследък турските сериали загубиха малко от своя чар, вероятно заради изключително успешни български продукции в лицето на Столичани в Повече, Стъклен дом и топ сериала на БНТ Под прикритие. Все пак Златната клетка обещава един интересен сюжет в тематика типична за подобен тип сериали.

Златната клетка е пуснат е излъчен за първи път в Турция през 2007 година по канал D, като веднага приковава вниманието на зрителите, а също така и на чуждестранни телевизии, желаещи да излъчват сериала в своя ефир. Главните действащи лица в Златната клетка са изиграни от някои от най-актуалните съвременни турски актьори в лицето на Батухан Караджакая (познат ни от турския сериал „Забраненият плод”), Неджат Ишлер, Фикрет Кюшкан, Мелиса Сьозен, Мехмет Гюнсюр, Вилдан Атасевер и други. Режисьор на най-новия турски сериал Златната клетка е Селим Деримдаллер.

Оригиналното име на сериала Златната клетка не е точно Златната клетка, а Bicak Sirti, което буквално може да бъде преведено като „острието на ножа”. Явно обаче от БТВ са преценили, че заглавието Златната клетка е по-грабващо и подходящо за българските почитатели на турски сериали.

Действието разказва историята на няколко души, които се борят за своята чест и правото да обичат в непрестанна върволица от интриги, завързани ситуации и странни събития с неочакван край. Основно история се движи около живота на Али, Орхан, Гюнеш, Нисан и Мехмет.

Гюнеш и Али са сестра и брат, търсещи изчистване на семейната чест след като Али е несправедливо обвинен за убийството на своята бременна съпруга. 10 години по-късно той излежава присъда за нещо, което не е извършил. Сестра му Гюнеш е готова на всичко за да го измъкне от затвора, включително да пренебрегне своя собствен живот в гонене на своята мечта за реабилитиране на своя брат.

Други герои в тази семейна драма са Орхан, който е аристократ, изключително горд със своя произход и потекло, който почти нищо не може да спре в преследването на неговите цели. Орхан дори се е сдобил със своя син Мурат, именно по-подобен начин и въпреки, че двамата нямат кръвна връзка, той до такава степен е обикнал своя син, че приема, че такава съществува. Мехмет е най-младия наследник на голяма османска династия, който е характерен с буйния си характер и своята невъздържаност.

Нисан е също млада турска аристократка, която макара никога да не е обикнала истински мъж обожава своя син, на когото отдава цялото си време, любов и същество. Израснала в Златната клетка изградена за нея, за да я предпази от коварното общество тя ще се сблъска с едни от най-сериозните въпроси, които могат да се появят в живота на човек на този свят.

Ако искате да се насладите на една история за гордост, борба за власт и непрестанни интриги, както и опитите на старите турски аристократи да запазят своята водеща позиция в обществото, то не пропускайте най-новия турски сериал Златната клетка.

HTML Версия: Линк на статията (URL):