Рубиненият пръстен – символът на кралете

Златните пръстени с рубини са едни от най-търсените златни бижута в наши дни. Много от хората бяха пренебрегнали тези пръстени, като мислеха, че няма да има търсене на такива изделия и че никога няма да се върнат на мода. Но действителността в момента е напълно различна. Голяма част от хората търсят да закупят такива бижута, което от своя страна учудва както самите хора, така и търговците на дребно. Никой не очакваше в такъв кратък период любовта към рубинените пръстени да се върне отново. Но това е факт, като дори доставчиците и наблюдателите на пазара останаха изненадани. Няколко са причините за нарастването на търсенето на златни пръстени с рубини.
Преди да изясним основната причина за търсенето, нека да изясним защо хората са носели рубинени пръстени в миналото и защо в един момент просто са спрели да ги носят. В по-древни времена златните бижута с рубини са разглеждани като бижута, които могат да се носят от човек с кралска кръв или такъв, който принадлежи към кралското семейство. По това време рубините са считани за най-ценните скъпоценни камъни, а също така и като носещи късмет. Според хората червеният цвят на камъка внасял положителна енергия в лицето, което го носело. Освен това е предпазвал от злото и лошите неща. Освен при изработката на пръстени, рубинът е комбиниран с всякакви други изделия от злато. Но ерата на рубинът приключила, когато хората се насочили към един друг скъпоценен камък, който завладял целия пазар – диамантът.
Сега е видно, че пред рубините се разгръща едно ново бъдеще и със своето завръщане те все повече се купуват от хората. Всички искат да се почувстват за момент с кралска кръв, а златните бижута с рубини дават тази възможност на всеки, който ги притежава. Причината за увеличеното търсене е подходящата пазарна стратегия, която беше приета от хората, които изработват подобни бижута. Те знаеха, че ако искат да върнат тези накити на мода, то първо трябва да се създаде пазар за тях, а те успяха да го сътворят.
Все по-често рубини се срещат и в годежните пръстени. Много хора предпочитат да носят точно такива изделия, а освен това са и някак отегчени от пръстените с диаманти. Това е една от основните причина за нарастващото търсене на скъпоценния камък.

Васил Георгиев

HTML Версия: Линк на статията (URL):