Как да решим проблема с липсата на електричество на строителния обект

Няма значение дали сме строителна фирма или строим собственото си жилище, ние се нуждаем от разнообразна и професионална техника за целта. Леката и тежката механизация са неразделна част от всеки строителен обект.

Ако за експлоатацията на тежката механизация се нуждаем от горива за машините като бензин и дизел, то една част от леката техника е бензинова или дизелова, другата е електрическа.

При строежите на сгради или домове се използват и двата вида механизация в различните етапи на застрояване. Проблемът настъпва, когато нямаме електричество, а машината, която ни е нужна е с електро двигател. Това може да ни се случи, когато използваме за дейността си оборудване за къртене, рязане, пробиване, заваряване или при довършителни ремонтни дейности като шлайфане и подготовка на повърхностите.

За да се справим с възникналото препятствие като липсата на електрозахранване на строителния обект е нужно да използваме генератор. С агрегат за ток ние можем безпроблемно да ползваме каквато и да е техника като: електрически къртач, перфоратор, заваръчен апарат, електрожен, шлайфаща машина, електрическа работна маса, резачка за павета, резачка за тухли и много други и да не се притесняваме, че всички тези машини са с електро двигатели.

Генераторите за ток най-често са използвани в строителството за заваряване, рязане или осветление. За различните дейности се нуждаете от агрегати с различна мощност, в зависимост от киловатите на уреда, с който искате да работите.

Генератор за ток – той може да бъде монофазен или трифазен и да работи на дизел или бензин, според Вашите предпочитания. Най-малките генератори до 2.5 KW, монофазни средно харчат гориво около 0.2 – 0.5 литра на час. По-големите и мощни трифазни генератори между 30 и 80 KW изразходват от 6 до 12 литра на час.

Ако и Вие се нуждаете от машина с електро захранване на строителния обект или от осветлението му може да наемете генератор за ток. Това е по-добра алтернатива от тази да си го закупите, защото по този начин спестявате доста пари. Също така ако не Вие е необходим агрегата постоянно във времето не е нужно да влагате средства в закупуването на такъв за временен период.

HTML Версия: Линк на статията (URL):