Що е то SEO?

Всеки път, когато въведете заявка в интернет търсачка като например Google и натиснете „Enter“ ще получите списък с резултати от търсенето, които съдържат желаната фраза. Потребителите обикновено са склонни да посещават уеб сайтове, които са на върха на този списък, тъй като ги възприемат като по-подходящи за запитването. Ако някога сте се чудели защо някои от тези сайтове се класират по-добре от другите тогава трябва да знаете, че това е така, защото съществува мощна техника, стратегия за уеб маркетинг наричана Оптимизация за търсачки или Search Engine Optimization (SEO).

SEO е техника, която помага на търсачките да намери и класира вашия сайт по-високо от милионите други сайтове в отговор на заявка за търсене отправена от потребителя. SEO по този начин ви помага да получите повече трафик т.е. повече посетители, които са видяли уеб сайта ви от резултатите за търсена на търсачките.

Първата основна истина, която трябва да знаете за да научите SEO е, че търсачките не са хора. Докато това може да е очевидно за всички, различията между това как хората и търсачките разглеждат уеб страниците са наистина големи. За разлика от хората, търсачките се задвижват от текст. Въпреки бързото напредване на технологиите обаче, търсачките все още са твърде далеч от по-интелигентните същества, които могат да доловят красотата на един добър дизайн или да се насладят на звуците и движението във филмите. Вместо това, търсачките обхождат мрежата в търсене на конкретни елементи от уеб сайтовете (предимно текст), за да добият представа на какво точно място са попаднали.

Това кратко обяснение не е най-подробното, но съдържа основната информация за начина на работа на методите за търсене в интернет.

В изпълнение на своята функция, търсачките извършват следните дейности – обхождане, индексиране, обработка, изчисляване на приложимост, както и показване на резултати.

HTML Версия: Линк на статията (URL):