Аквичоп състезанието – кога ще свърши?

Навярно повечето от вас знаят или поне са чули за SEO състезанието аквичоп? Ако не сте запознати – това е състезание в което участниците си регистрират сайтове и започват да ги оптимизират до една предварително определяна дата. На тази дата се проверяват резултатите в Google.bg и който сайт излиза първи в листата на Google по ключовата дума аквичоп – той ще бъде победителят в състезанието.

За момента участниците са повече от 10-на, може би 12-15 не им знам точната бройка, но ясно се отличават едни трима играчи, които имат потенциален шанс за спечелването на аквичоп състезанието.

Това са Веселин Стефанов и сайтът му аквичоп.com, Андрей Димитров с аквичоп.net и Ангел Евтимов с аквичоп.bg. Резултатите до този момент са подредени точно по този начин, както изброих и собствениците им, а именно – аквичоп.com е първи, аквичоп.net втори и аквичоп.bg трети.

За наше най-голямо съжаление поне в челната тройка не можем да видим никакво мърдане или движение. И трита аквичоп сайта си стоят закотвени – няма движение, няма интриги. Но все пак да не губим надежда – може пък да се поразместят нещата с времето, а то не остана много до края на състезанието.
До колкото съм запознат, крайната дата на която ще се определи победителят в аквичоп състезанието ще бъде на събитието Joomla Day, който ще се състои някъде към средата на месец октомври. Преди това датата беше краят на месец октомври но беше отложена заради изборите.

Изводите, които можем да си направим до този момент от това състезание са, че кирилските домейни доказано се позиционират много по-добре от латинските им аналози – те просто нямат никакъв шанс.

Другото, което трябва да се спомене е, че няма никаква разлика дали сайтът ни ще е изграден на Joomla или на WordPress. Важното в случая е, че когато имаме съдържание в сайта и огромно количесто линкове – няма значение на каква платформа изграждаме аквичоп сайта си.

HTML Версия: Линк на статията (URL):