Лесно почистване на златните бижута

Да поддържаме златните си бижута в добро състояние е изключително лесно и е възможно да се извършва в домашни условия. Въпреки, че златните бижута не потъмняват като други метали, биха могли да наберат прах и мръсотия и да намалее блясъка им. За да поддържате златните си накити с вид на нови, пробвайте тези прости трикове.

Сапунка и вода

Вярвате или не, но можете да почистите злато със сапун и вода, но това се прилага най-успешно за накити, които са гладки и нямат скъпоценни камъни по тях. За начало напълнете малък съд с топла, но не твърде гореща вода и прибавете малко количество от течността за миене на съдове. Сложете бижуто в сапунката за 20 минути. После изплакнете и вземете суха памучна кърпа, за да подсушите бижуто. Чрез този трик ще изчистите всички мръсотии от козметика и всекидневно носене, и бързо ще възвърнете стария блясък на накитите ви.

Почистване на златни бижута със скъпоценни камъни

Ако вашето бижу има скъпоценни камъни, бихте могли да го почистите в домашни условия, без да се тревожите, че ще увредите камъните. Важно е да не поставяте бижуто във вода, тъй като тя може да влезе в тесните пространства между метала и скъпоценния камък и да причини ръжда, обезцветяване или да разхлаби камъните. При такъв вариант следвайте стъпките описани по-горе, но вместо да потопите бижуто в течност, навлажнете сух парцал в течността и внимателно го почистите с нея. За изсушаване вземете отделна кърпа. След това оставете накита да поизсъхне, в случай, че е проникнала вода в него да може да се оттече без затруднения.

Почистване на труднодостъпните места

Ако вашите златни бижута и пръстени имат труднодостъпни за почистване места, просто потапяне в сапунка не би помогнало. Вземете четка за зъби с много мек косъм и я използвайте за зачистване на труднодостъпни места.

Изчистването на златната бижутерия в домашни условия е доста лесно и не струва пари, а може да ви помогне да възвърнете блясъка на любимото си бижу

HTML Версия: Линк на статията (URL):